Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni zaposlitveni oglas

Dobro pripravljen oglas bo povečal vaše možnosti, da privabite najboljše kandidate in hkrati poskrbel za promocijo blagovne znamke delodajalca. V postopek mednarodnega zaposlovanja stopite premišljeno in upoštevajte kulturne razlike v posameznih državah.

Priporočila za mednarodni oglas, s katerim nagovorite tuje kandidate

Jezik oglasa

Za tuje kandidate pripravite oglas tudi v angleškem jeziku oz. jeziku države, iz katere želite privabiti kandidate. V Sporočilo o prostem delovnem mestu, ki ga objavite na Zavodu, lahko dodate povezavo do oglasa v tujem jeziku v drugih medijih (npr.: vaša spletna stran, LinkedIn, ...).

Predstavite podjetje

Predstavite vizijo, poslanstvo in vrednote podjetja ter organizacijsko klimo (če imate možnost, vključite npr. video predstavitev delovnega mesta in podjetja). Za iskalca zaposlitve je poleg tega pomembna tudi informacija ali podjetje že zaposluje delavce iz tujine ali iz specifične države.

Postavite se v čevlje kandidata

Razmislite, katere informacije so pomembne za nekoga, ki bi zaradi zaposlitve spremenil državo prebivanja in te informacije predstavite že v oglasu. Če lahko delavcu pomagate pri iskanju nastanitve, urejanju administrativnih postopkov, podpori pri vključevanju družinskih članov, integraciji ipd. to vključite v oglas. Preberite si tudi nasvete za uspešno integracijo tujega delavca.

Delavcu lahko predstavite tudi možnosti finančnih podpor ob zaposlitvi v drugi evropski državi.

Opis delovnega mesta in plača

V oglasu tujim kandidatom razumljivo predstavite delovno mesto in delovne naloge. Vključite tudi podrobnosti, ki jih imamo v Sloveniji za samoumevne, npr: plačilo prevoza na delo, odmora za malico, ki je vštet v delovni čas, predvidenega delovnega časa, lokacijo in dostopnost podjetja in morebitnih dodatnih ugodnosti, ki jih ponuja vaše podjetje (npr.: možnost dela od doma).

Priporočamo vam, da v zaposlitvenem oglasu navedete vsaj okvirno plačo ter informacijo o dodatkih in vključenosti v zavarovanja.

Rok za prijavo kandidatov

Kandidatom dajte čas za prijavo. Priporočamo vsaj 30 dnevni rok objave prostega delovnega mesta.

Kontakt

Imate vprašanje ali vas zanima več o naših storitvah? Pišite nam ali pokličite svetovalce pisarne za delodajalce EURES.

Stopite v stik z nami

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE