Skoči do osrednje vsebine

Dodatne storitve

Katere dodatne storitve so vam na voljo?

Na podlagi veljavne delovnopravne zakonodaje nam morate posredovati določene podatke, ki se nanašajo na:

  1. odpoved večjemu številu delavcev ali
  2. odpoved iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti, brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi. 
     

Poglejte več informacij ...  
 

Z delavcem, ki že dela s polnim delovnim časom pri drugem delodajalcu, lahko izjemoma sklenete pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom.

Pogodbo lahko sklenete za največ 8 ur na teden, po predhodnem soglasju delodajalcev, če gre za opravljanje deficitarnih poklicev ali vzgojno-izobraževalnih, kulturno-umetniških in raziskovalnih del.
 

Poglejte več informacij ...  
 

Delodajalci (pravne osebe ali posamezniki), ki imate sedež ali prebivališče v državi članici EU, na Norveškem, Islandiji, v Lihtenštajnu ali Švici, lahko v Sloveniji opravljate storitve z napotenimi delavci, ne glede na njihovo državljanstvo.

Pri tem morate biti registrirani za opravljanje dejavnosti po Zakonu o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev. Storitev morate še pred začetkom njenega izvajanja prijaviti pri našem Zavodu. 
 

Prijavite storitev po spletu ...   
 

Delodajalci z desetimi ali več zaposlenimi lahko dvakrat na leto (spomladi in jeseni) z izpolnitvijo spletnega vprašalnika sodelujete v raziskavi Napovednik zaposlovanja. Tako nas seznanite z vplivom vsakokratnih gospodarskih razmer na svoje poslovanje, s kratkoročnimi načrti zaposlovanja in morebitnimi težavami pri kadrovanju.

Na podlagi rezultatov oblikujemo ukrepe, ki blažijo neskladja med ponudbo iskalcev zaposlitve in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela.

Rezultati zadnje raziskave za prihodnjega pol leta so vam na voljo med statističnimi podatki o trgu dela.
 

Oglejte si aktualne podatke ...  
 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE