Skoči do osrednje vsebine

Uspešne zgodbe

Poglejte primere uspešnih zgodb, ki so omogočile zaposlitev ali izboljšanje zaposlitvenih možnosti pri delodajalcu. Spoznajte izkušnje brezposelnih, iskalcev zaposlitve in delodajalcev, ki so ob pomoči Zavoda pripeljale do zaposlitve. 

Zgodbe so dokaz, da je s trudom, voljo, znanjem in lastno angažiranostjo mogoče doseči zastavljene cilje na poklicnem področju. Pri tem je pomembno tudi sodelovanje tistih, ki na tej poti lahko zagotovijo podporo. 

Želimo, da bi bile predstavljene zgodbe v navdih vsem, ki iščejo zaposlitev ali novega sodelavca.


Biro Bonus, d. o. o., je računovodski servis, ki ima z zavodom za zaposlovanje že veliko izkušenj. V zadnjih letih so z nami sodelovali predvsem na področju ukrepov, povezanih s pomočjo gospodarstvu zaradi epidemije Covida-19, ter ukrepov aktivne politike zaposlovanja.
Kaja je dobila prvo zaposlitev za nedoločen čas v podjetju Biro Bonus.
Podjetje KSP Litija, d. o. o., z nami uspešno sodeluje že več kot dvajset let. Sprva z zaposlovanjem v javnih delih, v zadnjih petnajstih letih pa so ocenili, da je najprimernejša praksa sodelovanja s prijavami na javna povabila, kot so Zaposli.me, Delovni preizkus ali Usposabljanje na delovnem mestu, Trajno zaposlovane mladih, Prvi izziv in Hitrejši vstop mladih na trg dela.  
Roman Ciglar, direktor podjetja KSP Litija, d. o. o.
Mirjam je bila v preteklosti uspešna podjetnica. Štirinajst let je bila direktorica v zavodu za predšolsko vzgojo, kar je povezano tudi z njeno izobrazbo. »Sem univerzitetna diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok. Svoje delo sem imela neizmerno rada in uživala sem vsak trenutek pri kreiranju dobrih zgodb in kvalitetnega programa za naše otroke in seveda tudi v zadovoljstvo njihovih staršev.«
Mirjam na novem delovnem mestu varnostnice, po pridobljeni nacionalni poklicni kvalifikaciji za ta poklic..
Invalidsko podjetje NARAYAN, proizvodnja in veletrgovina, d. o. o., iz Krškega zagotavlja pomoč težje zaposljivim osebam vse od ustanovitve v Sloveniji od leta 2014. Ne glede na delazmožnost, v svoj kolektiv, ki trenutno šteje 25 zaposlenih, v program Učne delavnice sprejmejo vsakogar iz ranljive ciljne skupine.
Udeleženci in sodelavci programa Učne delavnice med pogovorom na delovnem mestu v podjetju Narayan.
Petra Mihajlovič se ukvarja s proizvodnjo in prodajo sendvičev, solat in tortilj. »Za razna podjetja sestavljamo sendviče, nato jih zapakiramo in odpeljemo,« pojasni sogovornica. Za finančno spodbudo, ki jo lahko pridobi delodajalec za zaposlitev brezposelnega, je izvedela od zaposlenih in svetovalk pri zavodu za zaposlovanje. Iskreno prizna, da ji je subvencija prišla zelo prav ...
Petra Mihajlovič in Mirjano Pavič med izdelovanjem sendvičev, solat in tortilj.
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE