Skoči do osrednje vsebine

Zaposlitev za nedoločen čas s pomočjo subvencije odslej za brezposelne mlade do 29. leta starosti

Danes, 26. oktobra, smo razširili ciljno skupino za hitrejši vstop mladih na trg dela. Odslej se v subvencionirano zaposlitev v okviru omenjenega programa lahko vključite brezposelnih mladi do 29. leta starosti (prej do 25. leta). Delodajalci morajo delovno razmerje z vami skleniti za nedoločen čas in ga ohraniti najmanj leto in pol brez prekinitve.

Za vašo zaposlitev lahko pridobijo mesečno subvencijo v višini od 300 do 420 EUR na podlagi ponudbe, ki jo oddajo na javno povabilo. Tako delodajalce spodbujamo k trajnejšemu zaposlovanju brezposelnih mladih, saj morajo zaposlitev, ki jo sklenejo za nedoločen čas, ohraniti neprekinjeno vsaj 18 mesecev. 

V zaposlitev s pomočjo subvencije se lahko vključite mladi, ki ste prijavljeni v naši evidenci brezposelnih in še niste dopolnili 30 let. To pomeni, da na dan vključitve v program niste starejši od 29 let in 364 dni. Vaša vključitev je možna le na podlagi naše napotitve. 

Delodajalci morajo novozaposlenemu sodelavcu zagotoviti mentorstvo. Tako novozaposleni kot mentor se morata v času vključitve usposabljati pri zunanjem izvajalcu vsaj 30 pedagoških ur. Zaželeno je pridobivanje digitalnih kompetenc. 

Znesek mesečne subvencije se zviša za 70 EUR, če vas delodajalci vključijo v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Sorazmerno nižjo mesečno subvencijo izplačamo za zaposlitev s krajšim tedenskim delovnim časom v skladu z ustrezno odločbo pristojnega organa.

Od avgusta 2022 se je s pomočjo programa, ki pripomore k ciljem Jamstva za mlade, zaposlilo več kot 1.200 mladih po vsej Sloveniji. Progam financira Evropska unija iz instrumenta nextGenerationEU.

Brezposelni se o možnosti vključitve v program pogovorite z osebnim svetovalcem pri uradu za delo, kjer ste prijavljeni v evidenco brezposelnih. Vključitev poteka po predpisanem postopku vključevanja v programe.

Delodajalci oddajo ponudbo za vašo subvencionirano zaposlitev elektronsko na našem Portalu za delodajalce. Javno povabilo delodajalcem je odprto do porabe sredstev, po novem najdlje do 31.3.2024, ko se izteče skrajni rok za oddajo ponudb. Kandidirajo lahko delodajalci, ki izpolnjujejo vse pogoje za prijavo, podrobneje opredeljene v javnem povabilu. 

Poglejte več o programu ...  

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE