Skoči do osrednje vsebine

Podaljšana možnost usposabljanja za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce

Včeraj, 20. marca, smo objavili podaljšanje javnega povabila delodajalcem za usposabljanje na delovnem mestu za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce. Povabilo je odprto do porabe sredstev, vendar najdlje do 31. marca 2025.

Ponudbe za usposabljanje oddate elektronsko na našem Portalu za delodajalce. Pred prvo uporabo portala se registrirate.

Javno povabilo vam omogoča, da spoznate in usposabljate kandidate v konkretni delovni situaciji. Na podlagi predloženih dokazil si lahko povrnete upravičene stroške izvedenega usposabljanja. 

V program se lahko vključijo brezposelni, ki so prijavljeni v naši evidenci in imajo priznano mednarodno ali pridobljeno začasno zaščito ali pa so tujci brez delovnih izkušenj in znanja slovenščine, ki prejemanjo denarno socialno pomoč. Predvidena je vključitev okvirno 20 brezposelnih iz navedene ciljne skupine.

Upravičene stroške vam povrnemo v dejanski višini za zdravniški pregled udeleženca ali v vrednosti 373 EUR na mesec za usposabljanje udeleženca, kar za 6 mesecev znaša skupaj 2.238 EUR. Sredstva zagotavlja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz Proračuna RS. 

Poglejte več informcij: vse o javnem povabilu

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE