Skoči do osrednje vsebine

Uspešno izveden in dobro obiskan vseslovenski Sejem zaposlitvenih priložnosti

Včeraj, v četrtek, 9. maja, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal Sejem zaposlitvenih priložnosti, ki smo ga organizirali v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve. Eden največjih vseslovenskih zaposlitveno-kariernih dogodkov je bil dobro obiskan. Po prvih ocenah je pritegnil okrog deset tisoč obiskovalcev.

Med njimi je bilo opaziti veliko mladih: učencev, dijakov, študentov in iskalcev prve zaposlitve, ravno tako brezposelnih in zaposlenih, ki iščejo nove zaposlitvene priložnosti, želijo zamenjati poklic ali načrtujejo druge spremembe na svoji karierni poti. 

Udeležba je bila za vse brezplačna. Živahno in razgibano sejemsko dogajanje je poleg pisane množice obiskovalcev soustvarjalo okrog 250 razstavljavcev – delodajalcev iz različnih dejavnosti in slovenskih regij ter predstavnikov ključnih partnerskih ustanov in organizacij s področja zaposlovanja in vseživljenjskega kariernega svetovanja – skupaj s predavatelji, govorci in moderatorji v bogatem in pestrem obsejemskem programu na kar šestih prizoriščih. 

Tudi prvi odzivi sodelujočih delodajalcev so pozitivni, saj so bili prijetno presenečeni nad obiskom, ki je večinoma presegel njihova pričakovanja. Ravno tako so bili zadovoljni z zanimanjem kandidatov, ki so jih spoznali na sejmišču. Izrazili so željo, da takšen dogodek v prihodnje postane tradicionalen.

Obiskovalcem je bila ves čas na voljo široka ponudba celovitih informacij in svetovanja s področja iskanja zaposlitve, priprave na zaposlitveni razgovor, poklicev, po katerih povprašujejo delodajalci, možnosti usposabljanja, izobraževanja in štipendiranja, poklicne in zaposlitvene rehabilitacije, delovnopravne zakonodaje in varstva pravic iz delovnih razmerij, pokojninskega in invalidskega zavarovanja, zaposlovanja tujcev, dela v tujini itd. 

Vse udeležence Sejma zaposlitvenih priložnosti so uvodoma nagovorili:

  • Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta,
  • Jure Trbič, državni sekretar pri Ministrstvu za javno upravo,
  • Greta Metka Barbo Škerbinc, generalna direktorica zavoda za zaposlovanje, in
  • Tanja Podobnik Zec, koordinatorka na področju odnosov z javnostmi.

Na okrogli mizi, posvečeni vprašanju delovnih migracij na slovenskem trgu dela, so sodelovali poslanec evropskega parlamenta Milan Brglez ter predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za zunanje in evropske zadeve, Ministrstva za notranje zadeve in Urada Vlade za integracijo in oskrbo migrantov. 

Vsem delodajalcem, partnerskim organizacijam, predavateljem, govorcem, moderatorjem in obiskovalcem se iskreno zahvaljujemo za aktivno sodelovanje, ki je pomembno prispevalo k uspešni izvedbi dogodka.

Oglejte si fotogalerijo!

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE