Skoči do osrednje vsebine

Zaposlovanje in delo tujcev: dodan nov posvet za delodajalce v Novem mestu

Do konca junija se nadaljujejo strokovni posveti o zaposlovanju in delu tujcev. Osmim doslej izvedenim dogodkom za delodajalce je dodan še eden v Novem mestu: 21. junija. Na voljo so še prosta mesta, zato pohitite s prijavo.

Udeležba je brezplačna. Pridružite se nam!

Vaše prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest za posamezen posvet. Prav zato vas prijazno vabimo, da se čim prej prijavite na dogodek. Veselimo se srečanja z vami.


Novo mesto


Kdaj: 21. 6. 2023 ob 12:00

Kje: Območna služba Novo mesto, ZRSZ, Šentjernejska cesta 6, velika sejna soba

Za koga: posvet je namenjen delodajalcem in ostali javnosti

Prijave: po telefonu 051 658 232 ali po e-pošti na naslov erika.matko@ess.gov.si, do zapolnitve prostih mest, najkasneje do 20.6.2023

Organizator: ZRSZ, Območna služba Novo mesto, v sodelovanju s Centralno službo – področje zaposlovanja tujcev

Vabilo
 


 

Utrinek z dobro obiskanega posveta za delodajalce v Krškem

Posvet, ki ga je 8. 6. 2023 v Krškem organizirala naša Območna služba Sevnica v sodelovanju z Društvom kadrovskih delavcev Posavje, je bil dobro obiskan. Udeležilo se ga je 25 delodajalcev in 9 predstavnikov upravnih enot kot vstopnih točk za izdajo enotnega dovoljenja za prebivanje in delo tujcev.

S predstavitvijo postopkov pri zaposlovanju in delu tujcev so bile predstavljene novosti in prednosti, ki so jih prinesle spremembe zakonodaje za vlagatelje vlog predvsem v smislu razbremenjevanja administrativnih ovir pri zagotavljanju ustreznega kadra delodajalcem. 
 


 

Organizacijo strokovnih posvetov bomo nadaljevali tudi v prihodnje

Zaradi razmer na trgu dela, strukturnih neskladij in še vedno precejšnjega povpraševanja delodajalcev jih vse več išče možnosti zaposlovanja delavcev tudi iz držav izven EU, zlasti na izrazito deficitarnih poklicnih področjih.

Prav zato smo na Zavodu v zadnjih dveh mesecih organizirali kar 9 strokovnih posvetov za delodajalce po vsej Sloveniji – vsi so bili zelo dobro obiskani in so izpolnili pričakovanja udeležencev. 

O​rganizacijo tovrstnih dogodkov bomo na Zavodu nadaljevali tudi v prihodnje, saj želimo vse, ki sodelujete v postopkih urejanja zaposlovanja in dela tujcev, čim bolje opremiti z vsemi ključnimi informacijami s tega področja. 

Kot namreč ugotavljamo, je med največjimi težavami, ki lahko bistveno podaljšajo postopek zaposlitve tujca, predvsem nepoznavanje postopkov na strani vlagateljev. To pomeni neustrezno izbiro soglasja k enotnemu dovoljenju ali delovnega dovoljenja, saj se pogoji za posamezne vrste soglasij razlikujejo, kot tudi neustrezno ali pomanjkljivo dokumentacijo vloge, kar zahteva dopolnjevanje in dodatno pojasnjevanje. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE