Skoči do osrednje vsebine

Sejem zaposlitvenih priložnosti: povezovanje kandidatov in delodajalcev iz vse Slovenije

V današnji oddaji Dobro jutro na TV Slovenija je nastopila naša generalna direktorica Greta Metka Barbo Škerbinc. Zelo konkretno je predstavila široko paleto možnosti na Sejmu zaposlitvenih priložnosti, ki ga jutri, v četrtek, 9. maja, od 10. do 18. ure organiziramo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve. 

Udeleženci dogodka boste lahko spoznali okrog 250 razstavljavcev:

  • delodajalcev iz različnih dejavnosti in slovenskih regij, ki bodo ponujali številne zaposlitvene priložnosti, opravljanje delovne prakse, štipendije, študentsko delo, delo upokojencev ipd., ter
  • ključnih partnerskih ustanov s področja zaposlovanja in vseživljenjskega kariernega svetovanja.

Zato bo eden največjih zaposlitvenih kariernih dogodkov pri nas odprt za različne skupine obiskovalcev, udeležba pa bo za vse brezplačna:

  • od šolajoče se mladine, študentov in iskalcev prve zaposlitve,
  • do brezposelnih in zaposlenih, ki iščete nove zaposlitvene priložnosti ali ste pred upokojitvijo itd. 

Naša generalna direktorica je v oddaji Dobro jutro ravno tako spregovorila o aktualnem stanju na trgu dela in razlogih za primanjkljaje delovne sile, s katerimi se soočajo delodajalci v skoraj vseh dejavnostih. Pri tem je poudarila, da še vedno imamo potenciale za zaposlovanje, ki si jih prizadevamo poiskati in motivirati za zaposlitev ravno z dogodki, kakršen je jutrišnji Sejem zaposlitvenih priložnosti. 

Gledalce je povabila tudi k obisku bogatega obsejemskega programa, kjer bo na kar šestih prizoriščih na voljo okrog 40 zanimivih vsebin: predavanj, predstavitev, pogovorov, delavnic, okroglih miz s področja iskanja zaposlitve, razvoja kariere, izobraževanja, delovnih razmerij, podjetništva, zaposlovanja mladih, invalidov in tujcev, spodbud za zaposlitev ipd.

»Mislim, da bomo s tem dogodkom lahko pokazali, da so pri nas dobra delovna mesta in zaposlitvene priložnosti, da je Slovenija še vedno privlačna država. Tudi v Sloveniji so dobri delodajalci, ki ustvarjajo dobre delovne pogoje, skozi ustrezno plačo, odnose, delo z delavci, da ponujajo marsikaj: fleksibilno delo, delo od doma, usklajevanje s prostim časom, kar mladim dandanes veliko pomeni. In na drugi strani, da so tudi motivirani in kompetentni kandidati, morda s kakšnim usposabljanjem še toliko bolj. Tako da, ena in druga stran lahko najdeta priložnosti.« 

Generalna direktorica Greta Metka Barbo Škerbinc je še povedala, da letos poleg omenjenega vseslovenskega sejma organiziramo tudi številne regionalne zaposlitvene dogodke, ki so se izkazali za zelo učinkovite, saj se na njih sklene veliko zaposlitvenih dogovorov med zainteresiranimi kandidati in delodajalci, ki iščejo kader in se odzivajo na takšne priložnosti. 

Na zavodu za zaposlovanje letos ravno tako nadaljujemo izvedbo zaposlitvenih dogodkov v tujini, vendar je aktivacija domačega razpoložljivega potenciala, kot je poudarila Greta Metka Barbo Škerbinc, še naprej izjemnega pomena. Ravno jutrišnji vseslovenski Sejem zaposlitvenih priložnosti tako širi možnosti delodajalcem, da pritegnejo kader iz vse Slovenije, saj ga v okviru svoje regije ne najdejo vedno.

Prisluhnite posnetku oddaje Dobro jutro in se nam jutri, v četrtek, 9. 5. 2024, med 10:00 in 18:00 pridružite na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Ne bo vam dolgčas, saj se obeta pestro dogajanje! In tudi vreme nam bo precej naklonjeno ...
 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE