Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni forum Mobilnost ZA ustvarjalnost 12. septembra v Ljubljani

Nevladni in neprofitni zavod Motovila v sodelovanju s partnerji 12. septembra v Ljubljani organizira mednarodni forum z naslovom Mobilnost ZA ustvarjalnost. Z domačimi in tujimi strokovnjaki bodo razpravljali o trajnostni in pravični mednarodni mobilnosti v kulturi. Dan kasneje bodo forum zaključili s praktično in strateško delavnico načrtovanja trajnostne mobilnosti in zelene pisarne. Vabljeni!

Na forumu bodo predstavili tudi informacijske točke za mobilnost (MIP), katerih cilj je reševanje administrativnih izzivov, s katerimi se umetniki in kulturni delavci soočajo pri čezmejnem delu. Še posebej se bodo osredotočili na mobilnost v Nemčijo in iz nje, saj bodo z nami predstavniki touring artists, ki je skupni projekt organizacij International Theatre Institute (ITI), Internationale Gesellschaft der Bildenden Künste (IGBK) in Dachverband Tanz Deutschland.

Forum je namenjen ustvarjalcem, kulturnim delavcem, upravljalcem rezidenčnih prostorov in izvajalcem umetniških rezidenčnih programov (AiR), uradnikom, odločevalcem, prikazovalcem in vsem, ki jih zanima trajnostna in pravična mobilnosti v kulturi.

Kaj: Mednarodni forum o trajnostni in pravični (mednarodni) mobilnosti v kulturi.
Kdaj: Torek, 12.9.2023, 9:00–15:00.
Kje: Ljubljana, Dvorana Alme Karlin – Cankarjev dom.
Udeležba na dogodku je brezplačna. Potekal bo v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Obvezne so spletne prijave do petka, 8.9.2023 do 13:00. Število mest je omejeno.

Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (Creative Europe Desk Slovenia) je vstopna točka za vse, ki želijo sodelovati v Ustvarjalni Evropi, krovnem nadnacionalnem programu financiranja EU za področje kulture, filma in drugih ustvarjalnih sektorjev. Dejavnosti CED Slovenija izvaja zavod Motovila.

Organizator: Motovila, v sodelovanju s Cankarjevim domom, touring artists, On the Move, CED Madžarska idr. partnerji. 

Spremljajte #Mobility4Creativity.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE