Skoči do osrednje vsebine

Generalna direktorica Zavoda bo postala Greta Metka Barbo Škerbinc

Vlada RS je na današnji dopisni seji, 7. februarja, za generalno direktorico Zavoda RS za zaposlovanje imenovala Greto Metko Barbo Škerbinc, sedanjo vršilko dolžnosti generalne direktorice. Svoj novi mandat bo nastopila 17. februarja, za mandatno dobo petih let, do 16. februarja 2029, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Greta Metka Barbo Škerbinc je po izobrazbi univerzitetna diplomirana politologinja, s tridesetimi leti delovnih izkušenj, ki jih je večinoma pridobilana Zavodu RS za zaposlovanje, kjer je bila zaposlena od leta 1993 do aprila 2022, ko se je zaposlila na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

S februarjem 2023 je z imenovanjem Vlade RS postala vršilka dolžnosti generalne direktorice Zavoda.  

Na Zavodu je vso svojo poklicno pot opravljala različne naloge, začela pa je na Območni službi Maribor na področjih aktivne politike zaposlovanja in analitike, nato pa na Centralni službi Zavoda, kjer je bila pretežno na različnih vodstvenih delovnih mestih. 


Do januarja 2020 je bila šest let namestnica takratne generalne direktorice, tako da dobro pozna trg dela in delovanje javnih zavodov za zaposlovanje, katerih storitve so namenjene širokemu krogu uporabnikov: brezposelnim, iskalcem zaposlitve, mladim v iskanju strokovne pomoči pri zaposlovanju in poklicni orientaciji, delodajalcem, izvajalcem programov zaposlovanja, socialnim partnerjem, strokovnim institucijam in širši javnosti.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE