Skoči do osrednje vsebine

EURADRIA 2020–2021

EURES-ovo čezmejno partnerstvo EURADRIA je namenjeno spodbujanju mobilnosti iskalcev zaposlitve v regiji na čezmejnem območju med Italijo in Slovenijo.

Namen in cilj projekta

Namen projekta EURADRIA je podpora pravični mobilnosti za čezmejne delavce na območju regije EURADRIA.

Gre za podporo obstoječim čezmejnim partnerstvom z izboljšanjem delovanja, kohezije in integracije čezmejnih trgov dela in s promocijo prostovoljne geografske in poklicne mobilnosti v obmejnih regijah Slovenije in Italije.

Regija EURADRIA vključuje pokrajine Furlanije - Julijske krajine (Trst, Videm, Gorica, Pordenone) v Italiji ter statistične regije Goriška, Obalno-kraška in Notranjsko-kraška v Sloveniji.

EURADRIA s pomočjo mreže partnerjev s področja trga dela in svetovalcev EURES zagotavlja pomoč in svetovanje vsem udeležencem na trgu dela v regiji – tako iskalcem zaposlitve pri njihovem iskanju zaposlitve kot tudi delodajalcem, ki iščejo ustrezen kader. 

Aktivnosti omrežja so usmerjene k spodbujanju ukrepov na čezmejnem trgu dela, kot so ohranitev delovnih mest, reševanje težav pri čezmejnem zaposlovanju in priložnosti za rast poslovanja na čezmejnem območju.

Projekt EURADRIA: 

  • prispeva k izboljšanju zaposlovanja na območju regije Euradria, 
  • pospešuje informiranost in zaposlitvene možnosti čezmejnih delavcev,
  • izboljšuje proces iskanja primernih kadrov za delodajalce v obeh državah ter
  • zagotavlja kvalificirano podporo vsem partnerjem v okolju.

Končni cilj projekta je oblikovanje skupnega trga dela na območju EURADRIA, s prepoznavanjem tokov mobilnosti na čezmejnem območju med Slovenijo in Italijo ter zaznavanjem in odpravo ovir pri čezmejnem zaposlovanju.
 

Trajanje

Od 1. 1. 2020 do  31. 12. 2021
 

Partnerstvo

Nosilec projekta je Avtonomna dežela Furlanija - Julijska krajina.

Na Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ) s svojima Območnima službama Koper in Nova Gorica sodelujemo kot eden od parterjev v konzorciju, ki ga sestavljajo še italijanske in slovenske organizacije in institucije s področja trga dela – zavodi, obrtno-podjetniška in gospodarska združenja, sindikalne organizacije. 
 

Financiranje

Skupna vrednost projekta je 896.891,01 EUR, delež ZRSZ znaša 47.109,96 EUR.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev programa EaSI – EURES: Cross-border partnership and support to cooperation on intra-EU mobility for social partners and EEA countries (EaSI 80 %, SLO 20 %). 
 

Več informacij

Poglejte si spletno stran o projektu.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE