Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Vsaka s svojimi vrlinami

Damjana Logar je že nekaj let samostojna podjetnica, pred tem pa je polna štiri leta v ljubljanskem podjetju uspešno delala v direktni prodaji, kjer se je naučila komunikacije, dela s strankami ter samostojnosti, predvsem pa se je spoznala z dejstvom, da je človek sam odgovoren za vse. »Kolikor narediš, toliko žanješ ...«.

Že v svoji rani mladosti si je sama zašila kakšno preprosto oblekico,  najbolj pa je uživala s predelavami očetovih srajc. »Naenkrat se je v pravem trenutku vse sestavilo. Študij na ekonomski fakulteti, znanje pridobljeno iz izkušenj v direktni prodaji ter veščine šivanja iz mladosti … Pravi trenutek ,prava ideja in veliko trdega dela ,se je  povezalo v celoto in odprla sem prvi salon Krinolina s poročnimi oblekami,kjer si je mogoče obleko tudi izposoditi. Od takrat je že skoraj 30 let in KRINOLINA še vedno uspešno deluje, čeprav je dandanes na trgu izredno težko preživeti,« prizna sogovornica.
Pravi, da je konkurenca huda, svoje besede pa še dodatno podkrepi s podatkom, da je  bilo leta 1991 v Sloveniji 5 poročnih salonov, danes pa že okrog 20. »Predvsem pa nam dobro meša štrene internetna prodaja,« še doda.

Skupaj smo celota


Skozi vsa ta leta se je  v njenem podjetju število zaposlenih spreminjalo.  »Od največ 5 sodelavk v času debelih krav ,do samo ene v času krize. Sedaj sem z vašo pomočjo zaposlila dve sodelavki,sodelujem pa tudi s  študentko,« pove in nadaljuje: » Za program Usposabljanja na delovnem mestu sem izvedela preko svetovalke na vašem Zavodu ,saj se nisem mogla odločiti za eno kandidatko. Vsaka ima namreč svoje vrline ,« se nasmeje. »Naj povem,da sem se sprva odločila za usposabljanje dveh kandidatk, ki sta si čisto različni. Z  uvajanjem in konkretnim usposabljanjem sem vedela, da bom lažje izbrala eno. Toda na koncu usposabljanja sem se odločila za zaposlitev obeh, saj sta se obe izkazali. Ena je ekspert na področju šivanja,druga pa na področju prodaje in dela s strankami. Usposabljanje je super,saj se v treh mesecih lahko bolje spoznaš, začutiš. Jaz sem imela kar srečno roko ali pa instinkt,da sem med vsemi kandidatkami izbrala pravilno. Sedaj se učita ena od druge ,vse skupaj smo ena celota in upam da bo tako tudi ostalo.«
Med pogovorom še prizna, da je nov kader  težko dobiti,da mlada dekleta v večini ne znajo šivati in da mnoge niso navajena delati,saj mislijo,da se stvari kar same naredijo,brez truda  … »Naša dejavnost je zelo kompleksna in zajema več spretnost, od šivanja, znanja iz psihologije prodaje,redoljubnost,natančnost«.

Srečna, da dela v svoji stroki


Vse našteto je našla ravno v dveh novo zaposlenih, med katerima je tudi Petra Štemberger. »Brezposelna sem bila 1 leto in pol preden sem dobila klic iz Zavoda za prosto delovno mesto. Po uspešnem razgovoru je sledilo Usposabljanje na delovnem mestu.« Petra je po izobrazbi konfekcijski moderator. Z delom je pričela kot študentka v gostinstvu in agenciji za marketing. Pravi, da ji delo s strankami ni tuje, vendar takšno delo, ki ga sedaj opravlja v Krinolini je nekaj novega. Poznati je potrebno imena oblek, kakšen kroj pristaja določeni postavi in še in še … A ravno dejstvo, da opravlja delo v svoji stroki, ji prinaša največ veselja.   »Naučila sem se hitrega dela, kljub temu pa se še vedno učim, saj delo z ljudmi ni enostavno. Najtežje mi je bilo delo s strankami pri občutljivih nevestah,« z nasmehom pojasni. Iskreno tudi pove, da sprva ni pričakovala zaposlitve, saj meni, da v današnjih časih ljudje vse več naročajo preko spleta in ne cenijo več toliko ročnih spretnosti in truda, ki ga vložijo  samo v eno obleko. A sreča je bila na njeni strani. »Imeti službo mi pomeni veliko, sploh kjer je dobro vzdušje, si cenjen kot človek in imaš redni prihodek.«

 

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbeVsaka s svojimi vrlinami

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube