Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Učenje in spoznavanje kandidata še pred zaposlitvijo

Nejc Juvančič se je po končanem univerzitetnem študiju – smer elektronika – prijavil pri Zavodu za zaposlovanje. Po dogovoru z osebno svetovalko se je vključil v program usposabljanja na delovnem mestu. Tako je pridobil ogromno delovnih izkušenj, spretnosti in novih znanj. Delodajalec pa mu je ob koncu usposabljanja ponudil celo zaposlitev za nedoločen čas.

Podjetje CIP, d. o. o., Hrastnik je želelo z našo pomočjo pridobiti novega sodelavca za področje tehničnega projektiranja in svetovanja.

»Zaradi povečanega obsega dela sem začel razmišljati o novem zaposlovanju. Ker gre za manjše podjetje, ki se ukvarja s tehničnim projektiranjem in svetovanjem, mi je bilo ključnega pomena, da najdem sodelavca, ki ima ustrezno visoko izobrazbo, je motiviran za delo, se posveča strankam, s katerimi sodelujem, se je pripravljen nenehno strokovno izpopolnjevati, je organiziran in upošteva dogovorjene roke,« je razložil Aleš Bočko, direktor podjetja.

Nejc Juvančič se je v omenjenem podjetju tri mesece usposabljal za delo inženirja za varnost pri delu.

»Prvi mesec sem spoznaval zakonodajo s področja požarne varnosti, varnosti pri delu, graditve objektov, medtem ko sem v drugem in tretjem mesecu s pomočjo mentorja sodeloval pri izdelavi varnostnega načrta, pri izdelavi študije in presoje požarne varnosti,« je pojasnil sogovornik in dodal, da je delo resnično opravljal z veseljem: »Hvaležen sem bil za ponujeno priložnost, da sem se lahko izkazal, učil, napredoval ter nabral nove izkušnje.«
 
Po uspešno končanem usposabljanju je delodajalec Nejcu ponudil možnost za zaposlitev na delovnem mestu varnostnega inženirja ter z njim sklenil delovno razmerje za nedoločen čas.

»Nejc bo s svojo zagnanostjo in željo po pridobivanju novih znanj zagotovo prispeval k razvoju podjetja,« je prepričan direktor, ki ni bil skop niti s pohvalami, ki se nanašajo na program Usposabljanje na delovnem mestu: »Dobil sem ne le nov, temveč tudi ambiciozen in dober kader. Menim, da je ta program odlična rešitev za delodajalce, saj jim omogoča osebnostno spoznati kandidata in preveriti njegova znanja in izkušnje, še pred zaposlitvijo.«

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbeUčenje in spoznavanje kandidata še pred zaposlitvijo

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube