Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Prvi izziv – priložnost za rast podjetja in pridobivanje kariernih izkušenj mladih

Kaja Hrastar, diplomirana ekonomistka, je pri Zavodu za zaposlovanje pridobila informacije o finančnih spodbudah za zaposlitev mladih. S programom Prvi izziv je prišla do zaposlitve za nedoločen čas, saj so v podjetju eŠola iz Tržiča prepoznali njene prednosti in kompetence ter ji ponudili službo.

»Vesela sem, da obstajajo takšne vrste finančne pomoči delodajalcem, saj bi drugače težje prepričala vodilne v podjetju, da bi me zaposlili. Velikokrat podjetja ne zaposlujejo mladih, temveč ljudi, ki že imajo izkušnje, ker so v preteklosti že bili zaposleni,« je povedala Kaja Hrastar.

V obojestransko korist

Tudi Vladimir Balukčić, direktor podjetja eŠola, meni, da so programi za spodbujanje zaposlovanja tako v korist delodajalcu kot tudi osebam, ki iščejo zaposlitev. Prepričan je, da je subvencija Zavoda najboljši način podpore delodajalcem, da si pridobijo ustrezen kader.

»Zavedati se namreč moramo, da so ljudje tisti, ki ustvarjajo podjetja. Takšna podpora za nas pomeni, da si lahko privoščimo investicijo v izobraževanje novozaposlenih, zato da začnejo delati v dejanskem poslovnem svetu, prav tako pa nam omogoča še hitrejše zaposlovanje mladih. Veseli smo, da nam je s pomočjo razpisov uspelo aktivirati izjemno dober kader. Osvežili so našo ekipo z novimi znanji in s svojimi idejami prispevali k boljšemu poslovanju in k odličnim odnosom z našimi strankami. Vsekakor pozdravljamo idejo subvencioniranja, saj podjetju omogoča nadaljnjo rast in razvoj ter hitrejše zaposlovanje.« 

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbePrvi izziv – priložnost za rast podjetja in pridobivanje kariernih izkušenj mladih

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube