Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Dobrodošla subvencija za pridobivanje novega kadra

Program Spodbude za trajno zaposlovanje mladih, ki omogoča subvencije za zaposlitev mladih za nedoločen čas, prinaša obojestransko korist – tako iskalcu zaposlitve kot delodajalcu. Zgodbo o tem, kako se je s pomočjo omenjenega programa pričela njuna skupna pot, sta nam zaupala Leopold Volčjak in njegov novozaposleni sodelavec David Jelovčan.

Zaposlitev za nedoločen čas vodi k dolgotrajnejšemu sodelovanju, občutku varnosti, pripadnosti, lahko bi rekli, tudi k notranji mirnosti. Zaposlena oseba se lahko pohvali z večjo finančno stabilnostjo, kar ji omogoča boljšo prihodnost in zagotavlja manj stresa. Pomeni razbremenitev, saj se zaključi obdobje nenehne negotovosti in skrbi o tem, kdaj, kako in kje poiskati primerno ali ustrezno zaposlitev.

Hkrati pa je tudi v interesu delodajalca, da z novozaposlenim sodeluje na dolgi rok. »Okrepi se medosebni odnos, poveča se zaupanje in nenazadnje tudi medsebojna pripadnost. S podpisom pogodbe za nedoločen čas se ve, da gre zares,« se med pogovorom nasmehne Leopold, ki se je z mizarsko obrtjo spoznal že preko starega očeta.

»A takrat so bili drugi časi. Spomnim se, da je izdeloval okna, kar je pomenilo, da je najprej vse izmeril, vsakega posebej je nato ročno narisal in odrezal po meri. Danes je to drugače, vse mora potekati mnogo hitreje, saj stranke pričakujejo, da bo vse izdelano v zelo kratkem času, natančno in kvalitetno. Da bi ostali konkurenčni, moramo ves čas vlagati v novo tehnologijo, kot so na primer CNC-stroji. Strošek je ogromen, vendar nujen,« poudari. Tudi Leopoldov oče je bil mizar in videti je, da se navdušenje nad to dejavnostjo prenaša na naslednje generacije.

Leopold je bil več let zaposlen pri delodajalcu, potem pa se je odločil za samostojno pot. »Ni mi žal. Vedel sem, kaj to pomeni, a se nisem bal odgovornosti ter obveznosti, ki sodijo k opravljanju te dejavnosti. Žalosti me, ker mnogi vidijo samo, koliko zaslužimo, da imamo visoke cene, nihče pa se ne poglobi v to, kaj vse je potrebno postoriti pred tem, da dobimo posel. Mizarstvo namreč ni le rokovanje z lesom, temveč komunikacija s strankami, urejanje dokumentacije, računov, nabava lesa, okovja, izdelava načrtov, izdelkov, nakup in pridobivanje znanja o upravljanju CNC-stroja oziroma programiranju, montaža in še bi lahko našteval.« Izkušnje iz preteklih let so mu prinesle več znanja, preudarnosti, zavedanja, kaj si želi zase in sedaj za svoje tri zaposlene.   

Zadnji je v ekipo prišel enaindvajsetletni David. »Ko smo dobili večje naročilo, smo potrebovali dodatno pomoč. Za Davida sem izvedel preko priporočila prijatelja, tapetnika. Spoznali smo se, opravili skupaj nekaj poslov, kar je bilo popolnoma dovolj, da sem opazil njegovo željo po delu, učenju, njegove delovne navade … Ponudil sem mu zaposlitev, saj sem vedel, da bo postal še en član odlične ekipe.« Od računovodkinje je takrat izvedel za program Spodbude za trajno zaposlovanje mladih, ki ga izvajamo na Zavodu. »Uredili smo formalnosti in sedaj teče peti mesec, odkar je  David zaposlen pri nas za nedoločen čas.«

Sogovornik poudari, da ni lahko najti dobrega kadra. Od celotnega razreda dijakov, ki končajo šolanje za mizarja, je le mala peščica takšnih, ki potem v tej dejavnosti tudi delajo in od nje živijo. »Končana izobrazba še ne pomeni, da je nekdo opremljen s praktičnim znanjem. Poleg tega pa je tudi pomembno, da si pri tej obrti s srcem pri stvari, saj se to kaže v končnih izdelkih,« pove David. Ti namreč odsevajo osebnost in energijo tistega, ki jih naredi. »Zadovoljen sem, da sem dobil priložnost za zaposlitev s pomočjo programa, povrhu vsega še za nedoločen čas,« ponosno pove. Ve, da je izbral pravi poklic zase, saj dela z velikim veseljem in vsak dan znova samozavestno stopi v delavnico.

»Subvencija, ki je na voljo tudi pri programu za zaposlovanje mlajših, je vsekakor v pomoč nam, delodajalcem, da lažje pridobimo nov kader,« razloži Leopold, ki je letos prvič oddal ponudbo na javno povabilo in tako zaposlil brezposelno osebo, prijavljeno pri zavodu za zaposlovanje. »Izkazal se je za odgovornega, zanesljivega, samostojnega, pridnega, zato odločitve ne obžalujem.«

Delodajalec je prepričan, da bo s takšno ekipo posel še naprej gladko tekel, saj zadovoljen in dober kader predstavlja ključ do uspeha. »Ne smemo pozabiti še na obojestranski odkrit odnos ter krepitev vezi med sodelavci,« ob koncu pripomni Leopold, ki ravno v ta namen vsako jutro poskrbi, da se ekipa, četudi jo čaka ogromno dela, zbere ob mizi in pred delovnimi obveznostmi sproščeno poklepeta ob dišeči jutranji kavici.

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbeDobrodošla subvencija za pridobivanje novega kadra

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube