Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Zaposli.me plus odprl pot do novega sodelavca

Ni toliko pomembno, koliko si star. Pomembno je, da si pripravljen poprijeti za delo.

»Ni toliko pomembno, koliko si star. Pomembno je, da si pripravljen poprijeti za delo,« pravi Aljoša Globočnik, ki je pred petimi leti začel samostojno špedicijsko dejavnost. Pri tem mu je pomagala tudi subvencija za samozaposlitev. Pred več kot enim letom pa je s pomočjo javnega povabila Zaposli.me plus zaposlil novega sodelavca. Pred kratkim, po izteku subvencionirane zaposlitve, je z njim sklenil delovno razmerje za nedoločen čas.

»S kombiji dostavljam blago za trgovine po Sloveniji. S svojim sodelavcem sem zelo zadovoljen, je resen, prizadeven, zagret za delo, tudi znajde se kar hitro, če je potrebno. Delo si razdeliva, drži se dogovorjenega in vem, da se nanj lahko zanesem. Včasih se rad tudi malo pošali in tako je prav. Pred zaposlitvijo ga nisem poznal. Z Zavoda so mi poslali nekaj kandidatov in odločil sem se zanj,« pripoveduje Aljoša Globočnik.

Očitno prava odločitev. Kot še poudarja, je posebej iz Zavodovega Kontaktnega centra dobil vso potrebno podporo pri prijavi na javno povabilo: »Bili so zelo prijazni in ustrežljivi, ves čas so mi pomagali. Tudi postopek za pridobitev subvencije je hitro stekel.«

Aljoša Globočnik je eden od 855 delodajalcev, ki so pridobili subvencijo za zaposlitev brezposelnih na javnem povabilu Zaposli.me plus. S pomočjo tega javnega povabila se je v letu 2014 zaposlilo 983 brezposelnih, ki težje najdejo zaposlitev: dolgotrajno brezposelnih, starejših od 50 let, invalidov in brezposelnih, ki živijo na območjih, kjer je brezposelnost visoka. Po izteku enoletnega obdobja subvencije jih zaposlitev ohrani več kot polovica. Med delodajalci, ki so kandidatom po izteku subvencije Zaposli.me plus omogočili podaljšanje zaposlitve, in to za nedoločen čas, je tudi Aljoša Globočnik.

Kontaktni center, ki poleg pisarn za delodajalce na območnih službah Zavoda po vsej Sloveniji zagotavlja informacije in podporo delodajalcem pri prijavi na javna povabila, je na voljo na brezplačni telefonski številki 080 20 55 ali na elektronskem naslovu: kontaktni.center@ess.gov.si.

Vse dni v tednu, 24 ur na dan, pa na vprašanja delodajalcev, brezposelnih in vseh drugih, ki potrebujejo informacije s področja dejavnosti in storitev Zavoda za zaposlovanje, odgovarja spletna asistentka IZA. Gre za koristen pripomoček, ki pomaga pri iskanju informacij na spletni strani in odgovarja na preprosta, najpogostejša vprašanja. S tem se poveča in olajša dostop do potrebnih informacij, saj uporabniki lahko vseskozi zastavljajo vprašanja, glavna prednost pa je takojšen odgovor. 

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbeZaposli.me plus odprl pot do novega sodelavca

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube