Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Zaposlitev invalidne osebe s pomočjo subvencije

Vztrajnost obrodi sadove

Zorica Dević se je v Evidenco brezposelnih oseb ZRSZ prijavila decembra 2009, in sicer po slabi izkušnji z delodajalcem, kateremu je bila primorana dati izredno odpoved. Obeti za pridobitev nove zaposlitve, za takrat 33-letno iskalko zaposlitve, niso bile velike. Zorica ima status invalidne osebe III. kategorije, po izobrazbi je oblikovalka lesa, s 4-letnimi delovnimi izkušnjami.
Ves čas prijave na zavodu je bila zelo aktivna pri iskanju zaposlitve. Kljub neuspehu in slabim zaposlitvenim možnostim, pa ni izgubila dobre volje in poguma. Ob pomoči svetovalke zaposlitve je še naprej ohranjala aktivnost ter motivirana ni izgubila upanja. Od 4. 2. 2013 do 29. 3. 2013 je bila vključena v delavnico D – svetovalnico, ki je uspešno zaključila.
Konec avgusta 2014 smo na Zavod od delodajalca SEVEN REFRACTORIES, proizvodnja in trgovina ognjevzdržne keramike d.o.o. Divača, prejeli informacijo o prostem delovnem mestu receptorja. Delodajalca smo seznanili z informacijami glede javnega povabila Zaposli.me 6 in možnostjo izplačila subvencije v primeru zaposlitve brezposelne osebe iz ciljne skupine za čas enega leta. Ta možnost jim je bila zanimiva, na razgovor pa smo jim napotili Zorico Dević. Delodajalec je napoteno osebo izbral, po izvedbi postopka ter ureditvi vse zahtevane dokumentacije po navedenem Javnem povabilu, pa so jo 8. 10. 2014 zaposlili.
Pet mesecev kasneje zaposlitev še vedno uspešno traja, na obojestransko zadovoljstvo. Po besedah direktorja, je podjetje uspešno, stabilno in ima dolgoročno vizijo, da ohranijo in povečajo število zaposlenih. Le-to je dodatno upanje, da bo Zorica Dević ohranila zaposlitev tudi po poteku eno letne pogodbe o zaposlitvi.
Zorica nam je o svoji izkušnji povedala: »Po dolgih letih na zavodu za zaposlovanje in ko sem že skoraj obupala, da ne bom nikoli dobila službe, ker sem invalid 3 kategorije z določenimi omejitvami, sem dobila klic iz Zavoda, da ima neko podjetje prosto delovno mesto administrator-telefonist. Odšla sem na razgovor, vendar brez kakšnega koli prepričanja, da bi me zaposlili. Tam so mi med drugim tudi razložili, da so upravičeni do subvencije, če zaposlijo osebo z Zavoda za zaposlovanje. Po dveh dneh so me obvestili, da sem sprejeta na to delovno mesto. V delovnem razmerju sem že 5 mesecev in sem zelo zadovoljna. Upam, da me bodo vzeli za daljši čas, saj mi pogodba poteče oktobra 2015. Zelo sem hvaležna zaposlenim na Zavodu RS za zaposlovanje v Sežani, ker so mi pomagali do zaposlitve in mislim, da je tudi subvencija pripomogla k temu, da sem dobila zaposlitev.«Gospa Dević je dokaz, da pozitivni pristop in vztrajnost prej ali slej obrodita sadove.
 

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbeZaposlitev invalidne osebe s pomočjo subvencije

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube