Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Uspešne zgodbe tudi iz Tolmina

Zaposlitev treh oseb pri podjetju ALPIKA d.o.o.

Podjetje se ukvarja s predelavo divjačinskega mesa. V oktobru 2014 so se obrnili na Zavod RS za zaposlovanje, ker so potrebovali 4-6 mlajših moških za delo v predelavi, ki obsega odstranjevanje kože, kosanje, razrez in pakiranje mesa za nadaljnjo prodajo. Delavce so potrebovali v zelo kratkem času.

Po pregledu evidence brezposelnih smo ugotovili, da oseb z izobrazbo, delovnimi izkušnjami in kompetencami, ki jih je želel delodajalec, nimamo. Z delodajalcem smo se dogovorili, da v evidenci poiščemo motivirane in zainteresirane osebe za opravljanje takega dela, ne glede na predhodne izkušnje in izobrazbo. Izmed 20 ustreznih brezposelnih oseb, smo izbrali 12 oseb, ki so bile motivirane za tovrstno delo.

Soočenje z izbranimi kandidati smo izvedli na Uradu za delo Tolmin, kjer je delodajalec podrobneje predstavil delovno mesto in opravil s kandidati individualne razgovore ter med njimi izbral 6 najprimernejših. To so bili večinoma dolgotrajno brezposelne mlade osebe z malo ali brez delovnih izkušenj. Celoten potek od prvega kontakta z delodajalcem do končnega izbora se je odvil zelo hitro – v treh dneh, s čimer je bil delodajalec zelo zadovoljen.
Zaradi specifične narave dela in strukture izbranih brezposelnih oseb, smo se z delodajalcem dogovorili, da vse izbrane kandidate preizkusijo z vključitvijo v program APZ – delovni preizkus. V decembru 2014 se je vključitev v program iztekla. Delodajalec je takoj za tem zaposlil 3 osebe, ostali pa imajo po zagotovilih delodajalca možnost zaposlitve, v kolikor bodo imeli povečan obseg dela.

V program delovni preizkus so se vključile in kasneje zaposlile tri osebe:
Nejc Jakopič, Denis Zlatoper in Bašič Domen. Slednji je bil prijavljen v evidenco po izteku zaposlitve za določen čas, med brezposelnimi je bil eno leto. Ima nedokončano splošno gimnazijo in dobro leto delovnih izkušenj.

Jakopič Nejc je bil po izteku zaposlitve za določen čas, na Zavodu prijavljen eno leto in pol. Ima nedokončano izobraževanje po programu ekonomski tehnik in slabo leto delovnih izkušenj. Povedal je: »Ukrep Delovni preizkus za mlade mi je omogočil, da je delodajalec v tem času preizkusil moje sposobnosti, sam pa sem pridobil nove delovne izkušnje na področju, kjer prej še nikoli nisem delal. Tudi sam sem ugotovil ali mi to delo ustreza ali ne. Ker sva bila po končanem delovnem preizkusu oba z delodajalcem zadovoljna, je sledila zaposlitev.«

Denis Zlatoper je bil iskalec prve zaposlitve, z nedokončano gimnazijo. Po njegovih besedah, je bil z vključitvijo v ukrep Zavoda RS za zaposlovanje (Delovni preizkus za mlade) zelo zadovoljen. »S tem se mi je namreč ponudila možnost, da sem pridobil delovne izkušnje iz novega delovnega področja. Z delodajalcem sva se v tem času bolje spoznala in kasneje sem dobil tudi zaposlitev.«
 

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbeUspešne zgodbe tudi iz Tolmina

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube