Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Spodbujanje zaposlovanja mladih

Pridobivanje novih znanj, ki vodijo v zaposlitev

Tina Ilc, ekonomska tehnica, je bila v evidenci brezposelnih oseb na Zavodu RS za zaposlovanje, UD Ribnica, prijavljena od 9. 10. 2013, kot iskalka prve zaposlitve. V času prijave je iskala različne možnosti zaposlitve, širila zaposlitvene cilje, gradila socialno mrežo in pridobivala informacije o potrebah na trgu dela.
S svetovalko zaposlitve se je oktobra 2014 dogovorila za vključitev v ukrep APZ, Delovni preizkus za mlade, z namenom pridobiti in preizkusiti svoj interes in sposobnosti za delo v očesni optiki, v podjetju Siplus d.o.o., Kranj.
Delovni preizkus je uspešno zaključila, delodajalec jo je prepoznal kot zanesljivo in prizadevno in jo v decembru 2014, zaposlil.

Izjava udeleženke ukrepa, Tine Ilc:
»V podjetje Siplus d.o.o. sem v oktobru 2014 poslala prošnjo za zaposlitev. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik in izkušenj s področja dela v optiki nisem imela. Sem pa izrazila pripravljenost na aktivno učenje.

Upanja za ugodno rešitev prošnje nisem imela veliko, pa vendar so me povabili na razgovor.
Prijazno so mi povedali, da mi ne morejo ponuditi zaposlitve, bodo pa na Zavod za zaposlovanje oddali ponudbo za Delovni preizkus za mlade. Seveda sem se strinjala in bila kasneje izredno vesela novice, da je Zavod sprejel oz. potrdil ponudbo.

Tako sem bila v času od 10. 11. do 9. 12. 14 vključena v Delovni preizkus za mlade in delala oz. se učila v njihovi Optiki Aleksandra v Kranju pod budnim očesom izkušene mentorice. Delovni preizkus sem uspešno opravila, osvojila sicer res samo osnovno znanje, saj je en mesec prekratko obdobje za naučiti se samostojnega dela. Kljub temu so mi dali možnost in me redno zaposlili za določen čas – eno leto. Sedaj, po 2 mesecih delam občasno že tudi samostojno.

Brez Delovnega preizkusa za mlade bi bila verjetno še vedno brez zaposlitve, saj si novih znanj na novih področjih mladi ne moremo pridobiti drugje, kot pri delodajalcu. Zato upam, da bo Zavod še naprej spodbujal zaposlovanje mladih s takimi in drugačnimi razpisi.« 

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbeSpodbujanje zaposlovanja mladih

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube