Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Pot do službe s pomočjo ukrepov APZ

Prepoznali njeno prizadevnost in jo zaposlili

Daša Krašna, univerzitetna diplomirana zgodovinarka, je bila na Zavodu RS za zaposlovanje, UD Ajdovščina, prijavljena v evidenci brezposelnih oseb od 10. 12. 2013, po prenehanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas. Ves čas prijave je aktivno iskala zaposlitev. Svetovalka zaposlitve ji je v svetovalnem procesu predstavila tudi možnosti vključitve v ukrepe aktivne politike zaposlovanja (APZ). S svetovalko se je julija 2014 dogovorila o vključitvi v Usposabljanje na delovnem mestu, z namenom pridobiti nova znanja, izkušnje, veščine za delo v očesni optiki in si povečati možnosti za zaposlitev.

Usposabljanje je v podjetju Siplus d.o.o., Kranj, opravljala od avgusta do septembra 2014 in ga uspešno zaključila. Delodajalec je v času trajanja programa prepoznal njeno prizadevnost in motivacijo za učenje in kvalitetno opravljanje dela, zato jo je še pred prehodom v dolgotrajno brezposelnost, v oktobru 2014, zaposlil s pomočjo subvencije Zaposli.me.

Izjava udeleženke ukrepa, Daše Krašna:
"Med 1. avgustom in 30. septembrom 2014 sem bila vključena v 2-mesečni program »Usposabljanje na delovnem mestu« s strani Zavoda za zaposlovanje v podjetju Siplus d.o.o., Optiki Aleksandra v Qlandii Nova Gorica in Qlandii Kranj.

Med tem časom sem s pomočjo in z vodenjem mentorja spoznala potek dela v optiki, delovanje podjetja ter pridobila vsa osnovna znanja za začetek samostojnega dela, dela s strankami in dela z izdelki, ki jih v optiki nudijo.

V času usposabljanja sem spoznala, da mi je to delo tako všeč, da bi ga lahko z veseljem opravljala, delodajalec pa je tudi videl, ali sem za to delo sposobna in ustrezna.
Tako so me s 15. oktobrom 2014 tudi zaposlili, za določen čas enega leta v okviru programa Zaposli.me.

Na delo v optiki sem se dokaj hitro navadila, zelo kmalu sem začela delati tudi samostojno. Vse to mi je bilo omogočeno ravno zaradi predhodnega usposabljanja in mentorstva.

Pozdravljam take programe za aktivno politiko zaposlovanja mladih."

Skip Navigation LinksDomovZa medijeUspešne zgodbePot do službe s pomočjo ukrepov APZ

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube