Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Novinarske konference

Čezmejni zaposlitveni sejem v Kopru

Pri Zavodu smo se tudi letos pridružili kampanji EU projekt, moj projekt 2019, ki jo organizira Služba Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko. To pomeni, da se med 11. in 18. majem po vsej Sloveniji odvijajo številni dogodki, na katerih se predstavljajo različni projekti, sofinancirani iz evropskih sredstev. Med njimi je tudi projekt EURES, pod čigar okriljem danes, v torek, 14. maja 2019, od 12. do 18. ure, v Kopru poteka čezmejni zaposlitveni sejem. Na njem predstavljamo zaposlitvene možnosti in priložnosti v obmejnem in čezmejnem območju Italije, Hrvaške in Slovenije

Ugodna gibanja na trgu dela tudi v Posavju

Spričo napovedanih ugodnih gospodarskih gibanj pričakujemo v Posavju nadaljnji porast povpraševanja delodajalcev po delavcih tudi v letošnjem letu. Stopnja brezposelnosti v regiji je kljub precejšnjem znižanju števila brezposelnih še vedno nadpovprečna.

Pozitivni trendi pri zaposlovanju na sevniškem območju

Nadaljevanje pozitivnih gibanj na področju zaposlovanja v Območni službi Sevnica beležimo tudi letos. V prvih treh mesecih se je zaposlilo 943 brezposelnih, kar se kaže v 15,5-odstotnem upadu brezposelnosti. Pozitivna gibanja so rezultat povečanega povpraševanja po delavcih, krepitve sodelovanja z delodajalci in ukrepov aktivne politike zaposlovanja.

V Pomurju najnižja brezposelnost od leta 2008

Tudi v Pomurju junija rekordno znižanje brezposelnosti. Na OS Murska Sobota je bilo prijavljenih 7.767 brezposelnih oseb, kar je za 1.076 oseb oz. 12,2 % manj kot junija 2015 - za primerjavo: v Sloveniji jih je bilo za 9,5 % manj. V primerjavi z istim obdobjem lani je bilo več tudi zaposlitev brezposelnih oseb (za 8, 8 % več). Delodajalci največ povprašujejo po delavcih za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, zaposliti želijo tudi natakarje, delavce za preprosta dela pri nizkih gradnjah, prodajalce, voznike težkih tovornjakov in vlačilcev, gradbenike itd.

Evropski dan delodajalcev v Sloveniji

V okviru Evropskega dneva malih in srednje velikih delodajalcev bomo obiskali 300 delodajalcev malega gospodarstva po vsej Sloveniji. Organizirali bomo tudi 12 zaposlitvenih sejmov, na katerih bo najmanj 70 delodajalcev iz dejavnosti gostinstva, turizma in logistike izvedlo hitre zmenke. Skupaj z OZS bomo pripravili 12 poslovnih zajtrkov.

Evropski dan delodajalcev v Kopru

Danes poteka Evropski dan delodajalcev, ki ga pri malih in srednje velikih podjetjih organizira Zavod RS za zaposlovanje (Zavod) skupaj z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS). Sodelavci Območne službe Koper bomo obiskali 35 delodajalcev in se udeležili poslovnega zajtrka na Območni obrtni zbornici v Kopru.

Evropski dan delodajalcev v Posavju

Na Območni službi Sevnica bomo v okviru Evropskega dneva delodajalcev obiskali 12 mikro in malih delodajalcev, s katerimi v zadnjih letih nismo sodelovali. Izvedli bomo zaposlitveni sejem s področja turizma, v sodelovanju z Območno obrtno zbornico Krško pa pripravljamo poslovni zajtrk, na katerem bomo delodajalcem predstavili storitve in aktualne ukrepe Zavoda.
Skip Navigation LinksDomovZa medijeNovinarske konference

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube