Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Zaposlimo mlade: opis operacije

Kratek opis in ciljna skupinaESS

Program Spodbude za zaposlitev mladih – Zaposlimo mlade se izvaja v sklopu ukrepov aktivne politike zaposlovanja. Mlade brezposelne osebe, ki so mlajše od 29 let Zavod najprej vključi v največ dvomesečno usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje. Projekte je izbralo ministrstvo, pristojno za delo. Po uspešno zaključenem usposabljanju mlade zaposlijo na javnem povabilu izbrani delodajalci, ki za ta namen pridobijo subvencijo za zaposlitev. Osebe morajo biti zaposlene za vsaj 12 mesecev.

Finančna podpora

Program sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2014 do 2020.

Višina subvencije znaša 5.000 EUR za zaposlitev za 40 ur na teden. Za krajši delovni čas se lahko zaposlijo invalidi z ustrezno odločbo. V tem primeru je delodajalec upravičen do sorazmerno nižje subvencije.

Cilj programa je v obdobju od leta 2019 do leta 2020 vključiti 283 mladih, od tega 40 % oseb s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija. Cilj je tudi, da bi vsaj 72 % vključenih oseb iz vzhodne Slovenije (kohezijske regije) oz. 75 % iz zahodne Slovenije ohranilo zaposlitev tudi po 12 mesecih.

Načrtovana sredstva za planirane vključitve: 1,415 milijona EUR.

Skip Navigation LinksDomovStoritveEvropski socialni sklad Opis_Zaposlimo_mlade

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube