Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice

Kratek opis in ciljna skupinaEvropski socialni sklad

Program prispeva k čim hitrejši in kakovostni zaposlitvi brezposelnih pri izbranem delodajalcu, k dvigu zaposljivosti brezposelnih, socialnega kapitala, dolgoročni socialni in delovni vključenosti, pa tudi k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela. 

Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice se izvajajo v sklopu ukrepov aktivne politike zaposlovanja, tako da na javnem povabilu izbrani delodajalci s pomočjo subvencije zaposlijo osebe, ki jim jih napoti Zavod. Osebe morajo biti zaposlene za vsaj 6 mesecev. V ta namen delodajalec prejme subvencijo 4.000 EUR. Če delodajalec ohrani njihovo zaposlitev za nadaljnjih najmanj 6 mesecev neprekinjeno (skupaj torej 12 mesecev), prejme še eno subvencijo v isti višini, skupaj za isto osebo največ 8.000 EUR.

Zavod v program vključuje brezposelne, ki so zaključili praktično usposabljanje v programu Učne delavnice.
 

Finančna podpora

Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, na podlagi Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v Sloveniji za obdobje 2014 do 2020, v okviru specifičnega cilja 9.4.1: Povečati obseg dejavnosti in zaposlitve v sektorju socialnega podjetništva.

Za program je v letih 2018 in 2021 na voljo 764.000 EUR, od katerih:

  • 80 % sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, 20 % pa je zagotovljenih iz slovenskega proračuna,
  • je 55 % namenjenih za osebe s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija, 45 % pa za osebe s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji zahodna Slovenija.     

Predvidena je vključitev 137 brezposelnih pri delodajalcih iz vse Slovenije, med njimi 90 oseb iz kohezijske regije vzhodna Slovenija in 47 oseb iz kohezijske regije zahodna Slovenija.

Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: http://www.eu-skladi.si/.

Skip Navigation LinksDomovStoritveEvropski socialni sklad Opis_Spodbude_Ucne_delavnice

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube