Preskoči do navigacije

Preskoči do vsebine

Omejimo širjenje okužbe


Udeležba v programih izobraževanja in usposabljanja na daljavo med epidemijo

V času epidemije oziroma izrednih razmer se programi neformalnega izobraževanja in usposabljanja od 28.10.2020 izvajajo tudi na daljavo.

Preverite možnosti udeležbe ...
 

Izvedba programov neformalnega izobraževanja in usposabljanja na daljavo 

Vse izvajalce, ki izvajate programe na podlagi sklenjenih pogodb v skladu s postopki izbora izvajalcev po Zakonu o urejanju trga dela, obveščamo, da smo 27.10.2020 prejeli soglasje pristojnega ministrstva za izvedbo programov na daljavo v času razglašene epidemije.

Preberite več ...
 


Svetovalna obravnava in zaposlitveni razgovori v času epidemije

Prosimo vas, da počakate na naše obvestilo o terminu in načinu svetovalne obravnave. Če je le mogoče, z delodajalcem opravita zaposlitveni razgovor po telefonu ali videozvezi. Za zaposlitveni razgovor v drugi občini v skladu z novim odlokom potrebujete dokazilo in izpolnjeno izjavo.

Preberite več ...
 


Objava prostih delovnih mest v času epidemije

Zaradi zmanjševanja tveganj, povezanih s širjenjem okužbe, prosta delovna mesta začasno objavljamo zgolj na spletu. Do nadaljnjega torej ne zagotavljamo objav prostih delovnih mest na oglasnih deskah v naših prostorih in zunaj njih.

Preberite več ...
 


Delodajalci lahko oddate vlogo za povračilo nadomestila plače za oktober

V soboto, 24. 10. 2020, je začel veljati Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP).

Omogoča vam oddajo vloge za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo in zaradi odrejene karantene od začetka oktobra ter iz razloga višje sile zaradi obveznosti varstva otrok od začetka septembra.

Vlogo za povračilo nadomestila plače oddate elektronsko na našem portalu za delodajalce.

Pred prvo uporabo portala se registrirate. >> Preverite: Kako registrirate svoje podjetje na našem portalu?

Preberite več ...
 


Izplačane bodo subvencije za skrajšani polni delovni čas

Prvo izplačilo subvencij za skrajšani polni delovni čas bo predvidoma v petek, 30. 10. 2020.

Preberite več ...
 


Spremljajte aktualne neuradne podatke o gibanju brezposelnosti po dnevih

Zaradi velikega zanimanja po spremljanju dnevnega gibanja brezposelnosti v času, ko se soočamo z epidemijo COVID-19 in njenimi posledicami, smo se znova odločili za objavo neuradnih podatkov o registrirani brezposelnosti po dnevih.

Preberite več ...
 


Komuniciranje in poslovanje v času epidemije

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe do nadaljnjega komuniciramo in poslujemo z vami v prilagojeni obliki. Vse do preklica smo vam na voljo v glavnem po telefonu, elektronski pošti, navadni pošti in po spletnih portalih.

Če nujno potrebujete osebni stik za ureditev neodložljivih zadev, se za obisk naročite na novem elektronskem naslovu: eNarocanje@ess.gov.si.

Preberite več ...
 


Prijava v evidenco in uveljavljanje denarnega nadomestila med epidemijo

Preverite, kako se v času epidemije lahko prijavite v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve. Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati pred prijavo v evidenco brezposelnih.

Preberite več ...
 


Vse obrazce dobite na spletu in nam jih posredujete elektronsko ali po pošti

Želimo vas znova opozoriti, da so vsi obrazci za brezposelne, iskalce zaposlitve in delodajalce dostopni na našem spletu. Posredujete nam jih lahko elektronsko, po navadni pošti ali oddate v naš poštni nabiralnik

Preberite več ...
 


Zahtevki za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje v septembru

Od ponedeljka, 12. 10. 2020, lahko predložite zahtevke za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo v septembru.

Preberite več ...
 


Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za september

Od ponedeljka, 12. 10. 2020, lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za september.

Preberite več ...
 


Naslednje izplačilo za čakanje na delo predvidoma v ponedeljek

Sporočamo vam, da bodo zahtevki za čakanje na delo za avgust 2020 na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 izplačani predvidoma v ponedeljek, 12. 10. 2020. Vsem upravičencem se zahvaljujemo za razumevanje.

Preberite več ...
 


Izobraževanja in usposabljanja za zaposlene s skrajšanim polnim delovnim časom

Vaši sodelavci, ki ste jih zaradi pomanjkanja dela razporedili na skrajšani polni delovni čas, lahko v tem obdobju izboljšajo svoja znanja in veščine. Vključijo se lahko v neformalno izobraževanje in usposabljanje ali v preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij ali temeljnih kvalifikacij. Udeležba v programih je brezplačna.

Preberite več ...
 


Podaljšan čakalni čas za telefonske klice v našem Kontaktnem centru

Obveščamo vas, da imamo v našem Kontaktnem centru povečano število telefonskih klicev. Zato se lahko zgodi, da čakalni čas do prostega operaterja traja nekoliko dlje. Prosimo vas za potrpežljivost in razumevanje.

Preberite več ...
 


Razporejanje skrajšanega polnega delovnega časa

Tedenski obseg zagotovljenega dela s pisno odredbo zaposlenega je lahko razporejen tudi neenakomerno na način, da se tedenski obseg delovnega časa izravna v obdobju meseca, za katerega delodajalci uveljavljate subvencijo za skrajšani polni delovni čas.

Preberite več ...
 


Ureditev zdravstvenega zavarovanja za brezposelne 

Predlagamo vam, da si takoj po prijavi pri našem Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ) uredite obvezno zdravstveno zavarovanje pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Preberite več ...
 


Ravnanje delodajalca, ki delavcu odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga

Če delavcu odpoveste pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti in mu ne ponudite nove pogodbe o zaposlitvi, na podlagi Zakona o delovnih razmerjih obvestite Zavod o začetku odpovednega roka. 

Preberite več ...
 


Pravice državljanov EU in slovenskih državljanov, ki ste izgubili zaposlitev v drugi državi članici

Državljani Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in Švice, ki stalno prebivate v eni in delate v drugi državi članici, ob izgubi zaposlitve uveljavljate denarno nadomestilo za brezposelnost v državi članici stalnega prebivališča.

To velja na primer za državljane Hrvaške, ki izgubite zaposlitev v Sloveniji. Ravno tako velja za slovenske državljane, ki izgubite zaposlitev v Avstriji ali Italiji, če vam delovno razmerje ni prenehalo po vaši volji ali krivdi. 

Preberite več ...
 


Prednostna komunikacija s svetovalci Eures po telefonu, elektronski pošti ali spletnem klepetu

Predlagamo vam, da za komunikacijo s svetovalci EURES še naprej prednostno uporabljate telefon, elektronsko pošto ali spletni klepet.

Če ne gre drugače in nujno potrebujete osebni stik, se predhodno dogovorite za obisk.

Preberite več ...

Skip Navigation LinksDomovOmejimo širjenje okužbe