Preskoči do navigacije

Preskoči do vsebine

Omejimo širjenje okužbe


Objavljen Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov

V soboto, 28. marca, je bil v Uradnem listu RS objavljen Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP), ki je namenjen ohranitvi delovnih mest zaradi zmanjševanja negativnih posledic epidemije koronavirusa (COVID-19).

V pripravi je sicer še en podoben zakon, ki dopolnjuje sedanjega in ga bo Državni zbor sprejel predvidoma prihodnji teden. 

Za izvajanje dela sedajega zakona, ki se nanaša na delno povračilo izplačanih nadomestil plače zaposlenim in na povračilo nadomestil plače zaposlenim zaradi odrejene karantene, smo pristojni pri zavodu za zaposlovanje.

Preberite več ...
 


Pravice državljanov EU in slovenskih državljanov, ki ste izgubili zaposlitev v drugi državi članici

Državljani Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in Švice, ki stalno prebivate v eni in delate v drugi državi članici, ob izgubi zaposlitve uveljavljate denarno nadomestilo za brezposelnost v državi članici stalnega prebivališča.

To velja na primer za državljane Hrvaške, ki izgubite zaposlitev v Sloveniji. Ravno tako velja za slovenske državljane, ki izgubite zaposlitev v Avstriji ali Italiji, če vam delovno razmerje ni prenehalo po vaši volji ali krivdi. 

Preberite več ...
 


Novosti, usmeritve in napotki glede izvajanja programov aktivne politike zaposlovanja

Nova javna povabila za subvencionirano zaposlovanje brezposelnih bodo objavljena predvidoma v začetku aprila 2020 (Zaposli.me, Trajno zaposlovanje mladih in Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice).

V ponedeljek, 16. marca, se se v skladu z vladnim odlokom začasno prekinile vse vključitve brezposelnih v programe izobraževanja in usposabljanja.

Preberite več ...
 


Motnje pri sprejemanju telefonskih klicev v našem Kontaktnem centru

Obveščamo vas, da se zaradi preobremenjenosti sistema pojavljajo motnje pri sprejemanju telefonskih klicev v našem Kontaktnem centru na brezplačni številki 080 20 55. Težave se odpravljajo. 

Namesto telefona lahko uporabite elektronski naslov: kontaktni.center@ess.gov.si. Odgovorili vam bomo, kakor hitro bo mogoče.

Hvala vsem za razumevanje.
 


Prijava v evidenco in uveljavljanje denarnega nadomestila

Zaradi zagotavljanja vaših pravic v razmerah omejenega gibanja vas bomo v evidenco brezposelnih ali evidenco iskalcev zaposlitve vpisali tudi na podlagi vloge, ki jo boste oddali na portalu PoiščiDelo.si ali po elektronski pošti na našo območno službo.

Ob prijavi v evidenco brezposelnih preverite, ali izpolnjujete zakonske pogoje za pridobitev denarnega nadomestila. Uveljavljate ga z vlogo, ki jo lahko oddate sočasno s prijavo v evidenco brezposelnih. Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati pred prijavo v evidenco brezposelnih. 

Preberite več ...
 


Uveljavljanje pravice do denarnega nadomestila za samozaposlene 

Samostojnim podjetnikim, ki ste prenehali opravljati dejavnost zaradi pandemije, se lahko prizna pravica do denarnega nadomestila, vendar le ob pogoju, da imate vsaj 9 mesecev v zadnjih 24 mesecih plačane prispevke za obvezno socialno varnost.

Preberite več ...
 


Objava prostih delovnih mest v času epidemije

Zaradi zmanjševanja tveganj, povezanih s širjenjem okužbe s koronavirusom, smo prilagodili tudi način objave prostih delovnih mest.

Preberite več ...
 


Do nadaljnjega odpovedane svetovalne obravnave, obveznosti javljanja in poročanja

Brezposelne in iskalce zaposlitve obveščamo, da so vsi dogovorjeni termini do nadaljnjega odpovedani. O novih terminih boste obveščeni po izteku začasnih ukrepov.

Do nadaljnjega vam mirujejo tudi obveznosti javljanja in poročanja o aktivnostih iskanja zaposlitve.

Preberite več ...
 


Vse obrazce dobite na spletu in nam jih posredujete elektronsko ali po pošti

Znova želimo opozoriti, da so vsi obrazci za brezposelne, iskalce zaposlitve in delodajalce dostopni na našem spletu. Posredujete nam jih lahko elektronsko na portalih, po navadni pošti ali jih oddate v naš poštni nabiralnik.

Preberite več ...
 


Komunikacija s svetovalci EURES za zajezitev širjenja okužbe

Zaradi omejevanja širjenja okužbe s koronavirusom za komunikacijo s svetovalci EURES uporabite komunikacijske kanale: telefon, elektronsko pošto ali spletni klepet.

Preberite več ...

 

Skip Navigation LinksDomovOmejimo širjenje okužbe

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube