Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Omejimo širjenje okužbe

Izvedba neformalnega izobraževanja in usposabljanja na daljavo

Vse izvajalce iz registra, ki izvajate programe na podlagi sklenjenih pogodb v postopkih izbora po Zakonu o urejanju trga dela, obveščamo, da smo 24. 9. 2021 prejeli soglasje pristojnega ministrstva za izvedbo programov na daljavo, glede na vladne ukrepe za zajezitev širjenja okužbe in zahtevo za izpolnjevanje pogoja PCT.

Preberite več ...
 


Tudi za vstop v naše prostore obvezna izpolnitev pogoja PCT

Po veljavnih vladnih predpisih je od 15. 9. 2021 do preklica za vstop v naše prostore obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja).

Preberite več ...
 


Oddaja vloge za povračilo nadomestila za skrajšani delovni čas

Delno povračilo nadomestila plače zaradi skrajšanega delovnega časa lahko uveljavljate za zaposlene, s katerimi imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas. To pomeni, da jim odredite delo s skrajšanim delovnim časom, ob hkratni delni napotitvi na začasno čakanje na delo.

Povračilo izplačanega nadomestila plače uveljavljate za tisti del delovnega časa, za katerega ste zaposlenega napotili na začasno čakanje na delo (ko dejansko ne dela). 

Preberite več ...
 


Oddaja vloge za povračilo nadomestila za karanteno ali višjo silo

V obdobju od 1. 7. 2021 do 31. 12. 2021 lahko uveljavljate povračilo izplačanega nadomestila plače za zaposlene, ki ne morejo opravljati dela zaradi odrejene karantene ali iz razloga višje sile zaradi obveznosti varstva otrok, ustavitve javnega prevoza ali zaprtja mej.

Preberite več ...
 


Od 28. junija vstop v naše prostore tudi brez predhodnega naročanja

Obveščamo vas, da od 28. 6. 2021 naše prostore lahko obiščete tudi brez predhodnega naročanja. Seveda morate pri tem dosledno upoštevati vse predpisane higienske ukrepe.

Preberite več ...
 


Prijava v evidenco in uveljavljanje denarnega nadomestila po koncu epidemije

Od 16. 6. 2021 ni več možno oddati vloge po elektronski poti brez varnega elektronskega podpisa s kvalificiranim potrdilom. Z iztekom epidemije je namreč prenehal veljati tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja in preprečevanje širjenja okužbe v upravnih zadevah. 

Preverite, kako se lahko po koncu epidemije prijavite v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve. Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati, če se niste prijavili v evidenco brezposelnih.

Preberite več ...
 


Ureditev zdravstvenega zavarovanja za brezposelne 

Predlagamo vam, da si takoj po prijavi pri našem Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ) uredite obvezno zdravstveno zavarovanje pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Preberite več ...
 


Ravnanje delodajalca, ki delavcu odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga

Če delavcu odpoveste pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti in mu ne ponudite nove pogodbe o zaposlitvi, na podlagi Zakona o delovnih razmerjih obvestite Zavod o začetku odpovednega roka. 

Preberite več ...
 


Pravice državljanov EU in slovenskih državljanov, ki ste izgubili zaposlitev v drugi državi članici

Državljani Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in Švice, ki stalno prebivate v eni in delate v drugi državi članici, ob izgubi zaposlitve uveljavljate denarno nadomestilo za brezposelnost v državi članici stalnega prebivališča.

To velja na primer za državljane Hrvaške, ki izgubite zaposlitev v Sloveniji. Ravno tako velja za slovenske državljane, ki izgubite zaposlitev v Avstriji ali Italiji, če vam delovno razmerje ni prenehalo po vaši volji ali krivdi. 

Preberite več ...
 

Začetek uporabe zakonskih sprememb glede obmejnih delavcev

Dopolnitev Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-F), ki se uporablja od 24. 5. 2021, prinaša pomembno novost za obmejne delavce.

Preberite več ...

 

Skip Navigation LinksDomovOmejimo širjenje okužbe