Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Znova možna elektronska oddaja vloge za subvencionirano zaposlitev na treh javnih povabilih

Obveščamo vas, da je od danes, 24. aprila, na našem portalu za delodajalce možno oddati vlogo za subvencionirano zaposlitev v okviru javnih povabil Zaposli.me, Spodbude za trajno zaposlovanje mladih in Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice.

Delodajalci boste odslej spet lahko pridobivali subvencije za zaposlitev brezposelnih tudi v letu 2020, potem ko je bilo odprtje omenjenih javnih povabil začasno prestavljeno zaradi pospešene nadgradnje našega portala za namene izvajanja interventnih ukrepov povračila nadomestila plače.
 


Pomembne novosti javnih povabil

  • Objava prostega delovnega mesta pri nas pred oddajo ponudbe na javno povabilo ni več potrebna. Izbor kandidatov in kandidatk za subvencionirano zaposlitev je postal del postopka obravnave ponudb, podobno kot velja pri javnih povabilih za praktično usposabljanje brezposelnih. 
  • Izplačevanje subvencij poteka mesečno, za vsak polni koledarski mesec zaposlitve po izplačani plači za ta mesec oziroma po oddanem obrazcu REK-1.
  • Ni vam več treba predložiti zahtevkov za izplačilo subvencije v obliki eRačunov. 
     

Zaposli.me 2020

Namen javnega povabila je spodbuditi zaposlovanje brezposelnih, ki so starejši od 50 let, ravno tako brezposelnih, ki so stari 30 let ali več, pri tem pa so najmanj 12 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih, imajo končano največ osnovno šolo (ISCED 2), bodo po vključitvi v programe socialne aktivacije znova postali dejavni na trgu dela, so prejemniki denarne socialne pomoči ali pa od zaključka njihove zaposlitve v programu javnih del še ni minilo 12 mesecev.

Višina mesečne subvencije za zaposlitev je odvisna od števila kriterijev, ki so določeni v ciljni skupini brezposelnih in jih izpolnjuje kandidat za zaposlitev:

  • 416 EUR, če ustreza 1 kriteriju iz ciljne skupine,
  • 500 EUR, če ustreza 2 kriterijema,
  • 583 EUR, če ustreza 3 kriterijem,
  • 666 EUR, če ustreza 4 ali več kriterijem.

Kandidate zaposlite za polni delovni čas (40 ur na teden) za najmanj 12 mesecev.

Sorazmerno nižja mesečna subvencija se izplača za krajši tedenski delovni čas (vendar ne krajši od 20 ur na teden) – velja zgolj za zaposlitev invalidov, ki lahko opravljajo delo le krajši delovni čas, in dolgotrajno brezposelnih, ki so najmanj 12 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih in se zaposlijo za krajši tedenski delovni čas od polnega.

Ponudbo za subvencionirano zaposlitev oddate elektronsko na našem Portalu za delodajalce, do porabe sredstev, najkasneje do 15. 11. 2020.

Preberite več:


Spodbude za trajno zaposlovanje mladih 2020

V okviru tega javnega povabila lahko delodajalci pridobite subvencijo za zaposlitev mladih, ki še niso dopolnili 30 let in so prijavljeni v evidenci brezposelnih. 

Mesečna subvencija znaša 208 EUR in se lahko izplačuje največ 24 mesecev. 

Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas. Kandidate zaposlite s polnim delovnim časom. 

S krajšim tedenskim delovnim časom, vendar ne krajšim od 20 ur, lahko zaposlite invalide, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko delajo le krajši delovni čas.

Ponudbo za subvencionirano zaposlitev oddate elektronsko na našem Portalu za delodajalce, do porabe sredstev, najdlje do 30. 6. 2020.

Preberite več:


Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice 2020

Tudi za udeležence praktičnega usposabljanja iz programa Učne delavnice lahko do 30. 6. 2020 kandidirate za spodbude za zaposlitev.

Mesečna subvencija znaša 740 EUR in se izplača 6-krat za najmanj 6-mesečno zaposlitev osebe za polni delovni čas.

Kadar ohranite ali podaljšate delovno razmerje neprekinjeno še za nadaljnjih 6 mesecev, prejmete dodatnih 6 mesečnih subvencij v enakem znesku, skupaj torej 12 mesečnih subvencij po 740 EUR.

Ponudbo za subvencionirano zaposlitev oddate elektronsko na našem Portalu za delodajalce, do porabe sredstev, najdlje do 30. 6. 2020.

Preberite več:


Postopek prijave na javna povabila

Na javno povabilo se lahko prijavite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imate vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali ste samozaposleni ter izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo.

Ponudbe oddate elektronsko na našem Portalu za delodajalce.

Objava prostega delovnega mesta pri nas ni več potrebna, saj delovno mesto opišete v ponudbi. Na podlagi tega vam napotimo brezposelne iz ciljne skupine povabila glede na zahteve vašega delovnega mesta. Izmed napotenih brezposelnih izberete ustreznega kandidata.

Nato z nami sklenete pogodbo o subvencioniranju zaposlitve. Tudi izbrani kandidati (brezposelni) z nami podpišejo pogodbo o vključitvi v program (subvencionirano zaposlitev). Šele nato z izbranim kandidatom podpišete pogodbo o zaposlitvi in ga prijavite v obvezna socialna zavarovanja. 

Brezposelni se glede možnosti vključitve v program obrnejo na osebnega svetovalca ali svetovalko pri uradu za delo, kjer so prijavljeni.
 


Financiranje

Programe sofinancirata Republika Slovenija (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
 

Nova javna povabila za subvencionirano zaposlitev 2020

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloZnova možna elektronska oddaja vloge za subvencionirano zaposlitev na treh javnih povabilih

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube