Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Zaposlitev starejših za nedoločen čas: vnovično odprtje javnega povabila Aktivni do upokojitve

Na Zavodu bomo s 1. septembrom znova pričeli zbirati ponudbe delodajalcev za trajno zaposlitev brezposelnih v starosti 58 let ali več s pomočjo subvencije 11.000 EUR.

Na Zavodu s 1.9.2019 znova odpiramo javno povabilo Aktivni do upokojitve 2018–2020. Povabilo je bilo začasno zaprto zaradi porabe razpoložljivih sredstev za leto 2019, in sicer od 23.7. do 31.8.2019.

Z javnim povabilom spodbujamo trajnejše zaposlovanje starejših brezposelnih za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za upokojitev. Povabilo se izvaja v okviru istoimenskega programa, v katerega se lahko vključijo brezposelni, ki so dopolnili 58 let ali več. Pri tem imajo prednost prejemniki denarnega nadomestila za brezposelnost ali socialnovarstvenih prejemkov.

Z objavo današnje spremembe javnega povabila je na voljo skoraj 9,3 milijonov EUR, ki jih financirata Republika Slovenija (20 %) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 % celotne vrednosti). 

Tako bomo omogočili približno 900 starejšim brezposelnim, da znova postanejo delovno aktivni in se zaposlijo za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Delodajalci lahko za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom (40 ur na teden) prejmete subvencijo 11.000 EUR. Za zaposlitev invalida, ki lahko dela le krajši delovni čas od polnega, lahko uveljavite subvencijo v sorazmerni višini. 

Subvencijo vam izplačamo v dveh enakih delih na podlagi predloženega zahtevka in dokazil: po zaposlitvi in po izplačilu plače za 18. mesec zaposlitve.

Na javnem povabilu lahko znova kandidirate delodajalci iz vse Slovenije, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj eno leto vpisane v poslovni register, in izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo. Ponudbo za subvencionirano zaposlitev oddate elektronsko na Portalu za delodajalce, od 1.9.2019 od 10.00 do objave obvestila o zaprtju povabila zaradi porabe sredstev oziroma najdlje do 30.6.2020 do 14.45, ko se izteče skrajni rok.

Subvencijo za zaposlitev starejših in drugih skupin, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih, lahko pridobite tudi v okviru podobnega povabila Zaposli.me. Omogoča vam subvencijo od 5.000 EUR do 7.000 EUR za najmanj 12-mesečno zaposlitev.

Delodajalci, ki želite pridobiti subvencijo za zaposlitev, pri nas najprej objavite prosto delovno mesto. Nato sledite predpisanemu postopku izbora kandidatov izmed napotenih brezposelnih. Po zaključenem postopku izbora, ko že imate izbrane kandidate, oddate ponudbo na javno povabilo.

Brezposelni dobijo več informacij o možnosti vključitve v program pri osebnem svetovalcu ali svetovalki na uradu za delo.

Preberite več:

•    predstavitev programa za iskalce zaposlitve, za mobilne uporabnike,
•    javno povabilo za delodajalce, za mobilne uporabnike.

Program Aktivni do upokojitve 2018–2020 poteka na podlagi Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014–2020, v okviru 8. prednostne osi (Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile), prednostne naložbe 8.1. (Dostop do delovnih mest za iskalce zaposlitve in neaktivne osebe, vključno z dolgotrajno brezposelnimi in osebami, ki so oddaljene od trga dela, tudi prek lokalnih pobud za zaposlovanje in spodbujanjem mobilnosti delavcev) in specifičnega cilja 8.1.1. (Povečanje zaposlenosti brezposelnih, še posebej starejših od 50 let, dolgotrajno brezposelnih in tistih z izobrazbo pod ISCED 3).

Aktivni do upokojitve

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloZaposlitev starejših za nedoločen čas: vnovično odprtje javnega povabila Aktivni do upokojitve

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube