Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

10. avgusta zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za čakanje na delo ali višjo silo

Predvidoma 10. avgusta bomo izvedli zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo ali odsotnost zaradi višje sile v obdobju od 13. marca do 31. maja. Upoštevajo se obrazci REK, oddani do 20. julija.

Kot smo že sporočili, bomo na Zavodu 10. 8. 2020 izvedli zadnje izplačilo povračila nadomestila plače, ki ste ga delodajalci lahko uveljavljali zaradi začasnega čakanja na delo ali višje sile v obdobju od 13. 3. 2020 do 31. 5. 2020 po Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in omejitev njenih posledic (ZIUZEOP in ZIUZEOP-A).

Izplačila bodo v skladu s sklepi, ki ste jih prejeli delodajalci za navedeno obdobje, za izplačilo pa bomo upoštevali dohodke iz obrazcev REK-1, vrsta dohodka 1004, ki ste jih delodajalci oddali na FURS do 20. 7. 2020 za omenjeno obdobje.

Povračila nadomestila plač za obdobje do 31. 5. 2020 bomo izvedli neposredno na podlagi podatkov oddanih REK-obrazcev, ki izkazujejo izplačila nadomestila plač zaradi napotitve zaposlenih na začasno čakanje na delo.

Do konca maja 2020 smo za začasno čakanje na delo po omenjenem zakonu prejeli 46.009 vlog za 275.317 zaposlenih, za te namene pa je bilo do sedaj izplačanih skupaj 242.937.429,53 EUR. 

Z zadnjim, avgustovskim izplačilom bomo za povračilo nadomestila plače, ki ste ga delodajalci lahko uveljavljali zaradi začasnega čakanja na delo ali višje sile v obdobju od 13. 3. do 31. 5. 2020, izplačali še približno 2 milijona EUR.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestilo10. avgusta zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za čakanje na delo ali višjo silo

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube