Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Za zaposlitev v Revozu informirali več kot 11 tisoč brezposelnih

Pripravili smo 56 informacijsko-motivacijskih delavnic. Ustrezne kandidate iščemo na širšem območju Novega mesta, Celja, Trbovelj, Sevnice in Ljubljane. Trenutno intenzivno potekajo selekcijski postopki, pri katerih so uspešni le najbolj motivirani kandidati, ki imajo obenem tudi zahtevane ročne spretnosti.

Napovedi delodajalcev, ki zaposlujejo 343.000 ljudi, so optimistične. Delodajalci, ki so sodelovali v naši anketi Napovednik zaposlovanja, v prihodnjih šestih mesecih letos napovedujejo 1,5-odstotno rast zaposlenosti, odprlo naj bi se skoraj 9.100 delovnih mest.

Med večjimi zaposlovalci v tem obdobju je tudi podjetje Revoz iz Novega mesta, edina tovarna za proizvodnjo vozil v Sloveniji, ki je že vrsto let med našimi največjimi izvozniki. Zaradi uvedbe nove proizvodne linije bo podjetje v januarju zaposlilo 340 oseb za različna dela v proizvodnji.

Na Zavodu smo v preteklosti že aktivno sodelovali z Revozom, ko so potrebovali večje število delavcev. Nazadnje smo v večji meri sodelovali v prvi polovici minulega leta, ko smo na razgovore povabili več kot 1.300 brezposelnih, 150 oseb pa je bilo septembra po vseh opravljenih selekcijskih postopkih zaposlenih.  

Novo večje zaposlovanje  je predvideno januarja letos, ko bodo pričeli proizvodnjo avtomobilov clio. V ta namen v prvi fazi potrebujejo 340 proizvodnih delavcev, ki jih bodo zaposlili prek agencij za zaposlovanje, ki ju je Revoz izbral za sodelovanje pri zaposlovanju, to sta Kariera in M Servis. 

Da bi zagotovili kader, ki ga  Revoz potrebuje, na Zavodu s tem podjetjem intenzivno sodelujemo pri kadrovanju že od oktobra 2016. Ves ta čas pospešeno izvajamo nabor brezposelnih, ki bi bili primerni za zaposlitev v Revozu, to pomeni, da smo o možnostih zaposlovanja v tem podjetju informirali več kot 11.700 brezposelnih. Kandidate iščemo na širšem območju, kajti zaposlitveno območje okrog Novega mesta, kjer je sedež delodajalca, je že precej »izčrpano«. To pomeni, da ustrezen kader iščemo tudi na območju Celja, Trbovelj, Sevnice in Ljubljane s širšo okolico, saj Revoz omogoča delavcem organiziran avtobusni prevoz tudi iz drugih okolij. Pri zaposlovanju v Revozu tesno sodelujejo vse omenjene Zavodove območne službe, ki praktično vsakodnevno usklajujejo vse potrebne aktivnosti, da bi zagotovili zadostno število ustreznih oseb.    

Kljub temu se predvsem zaradi strukturnih neskladij na trgu dela in visokih zahtev delodajalca soočamo z izzivom zagotovitve ustreznih in motiviranih delavcev za Revoz. Gre namreč za delo pretežno v nočni izmeni, ki ni pogojeno z določeno ravnjo izobrazbe, od kandidatov pa zahteva ustrezno fizično kondicijo ter ročne spretnosti glede na delovni proces. Prav tako morajo imeti kandidati zaradi posebnosti proizvodnje ustrezne psihofizične lastnosti, opraviti morajo zdravniški pregled, kar Revoz v postopkih kadrovanja preverja, k manjšemu interesu za zaposlitev pa prispeva tudi dejstvo, da se bodo izbrani kandidati zaposlovali prek kadrovske agencije in ne neposredno pri Revozu.  

Da bi zainteresirani iskalci zaposlitve dobili vse potrebne informacije o naravi dela v Revozu, smo zanje pripravili 56 informativno-motivacijskih delavnic na različnih lokacijah, na katere smo do sedaj skupaj povabili 2.382 brezposelnih. Več kot 900 brezposelnih je pozitivno sprejelo informacijo in oddalo vlogo za zaposlitev. Trenutno intenzivno potekajo selekcijski postopki (razgovori, predstavitve delovnih mest, preizkus ročnih spretnosti, zdravniški pregledi), pri katerih so uspešni le najbolj motivirani kandidati, ki imajo obenem tudi zahtevane ročne spretnosti. Opažamo, da prihaja do precejšnjega upada v postopku dokončnega izbora delavcev oziroma kandidatov, zato tudi v januarju nadaljujemo izvedbo informativno-motivacijskih predstavitev tako v Ljubljani kot v Novem mestu.

Povpraševanje po delavcih v Revozu pomeni zaposlitveno priložnost za osebe, ki jim v svojem okolju ali poklicu ne uspe dobiti zaposlitve. Ne glede na poklicno ali strokovno izobrazbo ter delovne izkušnje je pomembna le motiviranost za delo, saj v Revozu zagotavljajo interno usposabljanje za nova delovna mesta.  

Med večjimi zaposlovalci v tem obdobju je tudi podjetje Revoz iz Novega mesta. Da bi zagotovili kader, ki ga Revoz potrebuje, na Zavodu s tem podjetjem intenzivno sodelujemo pri kadrovanju že od oktobra 2016. Ves ta čas pospešeno izvajamo nabor brezposelnih, ki bi bili primerni za zaposlitev, to pomeni, da smo o možnostih zaposlovanja v tem podjetju informirali več kot 11.700 brezposelnih. Kandidate iščemo na širšem območju, kajti zaposlitveno območje okrog Novega mesta, kjer je sedež delodajalca, je že precej izčrpano. Kljub temu se predvsem zaradi strukturnih neskladij na trgu dela in visokih zahtev delodajalca soočamo z izzivom zagotovitve ustreznih in motiviranih delavcev za Revoz. Da bi zainteresirani iskalci zaposlitve dobili vse potrebne informacije o naravi dela v Revozu, smo zanje pripravili 56 informativno-motivacijskih delavnic na različnih lokacijah, na katere smo do sedaj skupaj povabili 2.382 brezposelnih. Več kot 900 brezposelnih je pozitivno sprejelo informacijo in oddalo vlogo za zaposlitev. Trenutno intenzivno potekajo selekcijski postopki, pri katerih so uspešni le najbolj motivirani kandidati, ki imajo obenem tudi zahtevane ročne spretnosti. Povpraševanje po delavcih v Revozu pomeni zaposlitveno priložnost za osebe, ki jim v svojem okolju ali poklicu ne uspe dobiti zaposlitve. Ne glede na poklicno ali strokovno izobrazbo ter delovne izkušnje je pomembna le motiviranost za delo, saj v Revozu zagotavljajo interno usposabljanje za nova delovna mesta.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloZa zaposlitev v Revozu informirali več kot 11 tisoč brezposelnih

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube