Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Za ponovno oživitev kulturne dediščine in redkih obrti

V okviru čezmejnega projekta EUREVITA si v Avstriji in Sloveniji prizadevamo ohranjati stare obrti: dijaki poklicnih šol, podjetniki, iskalci zaposlitve in zainteresirani posamezniki se bodo lahko usposabljali v izbranih obrtnih poklicih in tako prispevali k bogatenju nematerialne kulturne dediščine.

Pod okriljem Zavoda za kulturo, turizem in razvoj je na voljo 40 prostih mest za usposabljanje v Skokah pri Mariboru, Strahovici pri Kamniku in v Rogatcu. Usposabljanje se bo izvajalo več tednov na treh različnih lokacijah v Sloveniji, pri čemer naj izpostavimo, da so za usposabljanje od 16. 3. do 24. 4. 2020 v Skokah pri Mariboru že zasedena vsa mesta.

Bosta pa spomladi in jeseni organizirani še dve usposabljanji: od 15. 4. do 29. 5. 2020 bo v Stahovici pri Kamniku potekalo usposabljanje za izdelavo lesenih skodel, usposabljanje za izdelavo metel in grabelj pa bo od 15. 9. do 15. 10. 2020 na Zavodu za kulturo, turizem in razvoj Rogatec.

Vsi, ki bi vas tovrstno usposabljanje zanimalo in menite, da lahko tako pridobite dodatna znanja in veščine, ki vam bodo koristila na nadaljnji poklicni poti, ste vabljeni, da se prijavite čim prej pri predstavnici projektne skupine, Bernardi Plavec, telefon: 059 695 404.

Udeleženec usposabljanj je namreč lahko vsak zainteresiran posameznik, ki mora prej uspešno opraviti testiranje, prav posebej pa k temu projektu vabimo brezposelne, ki jim je blizu kulturna dediščina in ohranjanje redkih obrti. Ker je potrebno upoštevati prostorske in finančne zmogljivosti projekta, bo kandidatom na Uradu za delo v Gornji Radgoni v sredo, 11. 3. 2020, ter na Uradu za delo Kranj v sredo, 18. 3. 2020, najprej predstavljen projekt z vsebino usposabljanja, na podlagi tega pa se bodo ti prostovoljno odločili, ali bodo opravljali še preizkus, na katerem bodo pokazali svoje spretnosti in smisel za podjetništvo.

Mentorji Metka Ternjak Gomboc, Bojan Koželj in Avguštin Fric pripravljajo poglobljen teoretični in praktični prikaz dela vseh treh izbranih poklicev, skupaj s predstavitvijo materialov in metodami dela. Poleg tega so predstavljeni tudi zakonski okvirji, ki jih je treba poznati za opravljanje te dejavnosti, zato je to dobra priložnost za pridobitev širokega spektra znanj v razmeroma kratkem času.

Kandidati, ki bodo uspešno opravili teoretični in praktični preizkus ob koncu delavnic, bodo prejeli potrdilo o opravljenem usposabljanju, ki bo veljalo tako v Sloveniji kot v Avstriji.

Več informacij lahko dobite na spletni strani projekta: www.eurevita.eu.

Sredstva prispevata evropski čezmejni program Interreg Slovenija – Avstrija ter država Slovenija, zato so usposabljanja za vse udeležence brezplačna.

Projekt Eurevita, Slovenija - Avstrija, usposabljanje za ohranitev redkih obrti

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloZa ponovno oživitev kulturne dediščine in redkih obrti

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube