Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Za nami že peti Evropski dan delodajalcev

Letos smo dogodke in aktivnosti organizirali v tesnem sodelovanju z različnimi delodajalskimi združenji in organizacijami.

Včeraj, v četrtek, 28. novembra, smo na Zavodu znova organizirali dan, ki je bil  posvečen delodajalcem. Tudi tokratni dogodek, že peti zapovrstjo, je izpolnil pričakovanja: izvedli smo 145 aktivnosti in dogodkov po vsej Sloveniji, na katerih je sodelovalo 343 delodajalcev. Z izvedbo različnih aktivnosti  smo se tudi letos pridružili mreži evropskih javnih služb za zaposlovanje, ki  je ta dan organizirala z namenom krepitve sodelovanja s tem ključnim partnerjem na trgu dela. 

Letos smo dogodke in aktivnosti organizirali v tesnem sodelovanju z različnimi delodajalskimi združenji in organizacijami. Z GZS in ostalimi partnerji smo tako aktivno sodelovali pri izvedbi Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki je bil letos namenjen tudi brezposelnim osebam in iskalcem zaposlitve in ne le šolajoči mladini in njihovim staršem. Kar 121 delodajalcev po vsej Sloveniji  je tako včeraj v popoldanskih urah odprlo svoja vrata, da so zainteresirani lahko pobliže spoznali poklice in ljudi, ki  različna delo opravljajo ter tako pridobili vse potrebne informacije za lažjo odločitev o nadaljnji poklicni ali izobraževalni poti.   

Z OZS smo izvedli 9 poslovnih zajtrkov po vsej Sloveniji, na katerih smo delodajalcem predstavili različne vsebine s področja dela Zavoda in iskali priložnosti za še tesnejše sodelovanje. Udeležilo se jih je 85 delodajalcev. Pohvalili so dosedanje sodelovanje z Zavodom in izpostavili predloge za poenostavitev postopkov ter tesnejše sodelovanje na področju usposabljanja brezposelnih v poklicih, kjer kadra na trgu primanjkuje. Prav tako smo na dogodkih posebno pozornost namenili iskanju rešitev ob pomanjkanju delavcev v deficitarnih poklicih in priložnosti za zaposlovanje težje zaposljivih skupin na trgu dela, še posebej dolgotrajno brezposelnih, starejših in invalidov.  

Z ZDOPS (Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije) smo pripravili seminar za delodajalce z naslovom: Kako postopati z delavcem po nastanku invalidnosti, ki se ga je udeležilo 63 delodajalcev. Njegov glavni namen je bil odgovoriti na vprašanja, katero delovno mesto je za delavca invalida ustrezno, kako komunicirati z organi za ugotavljanje invalidnosti in kaj storiti, če delodajalec ustreznega delovnega mesta za invalida nima.  

V Ljubljani pa je naš Zavod organiziral  tudi mednarodno konferenco Napovedovanje potreb na trgu dela.

 

dan delodajalcev 2019

dan delodajalcev 2019

dan delodajalcev 2019

dan delodajalcev 2019
 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloZa nami že peti Evropski dan delodajalcev

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube