Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Veljavnost javnega povabila za delovni preizkus podaljšana do konca leta

To je eden uspešnejših programov, saj se je do sedaj po zaključku delovnega preizkusa pri istem ali drugem delodajalcu zaposlilo okoli 70 % udeležencev.

Veljavnost javnega povabila za izvedbo delovnega preizkusa 2018/2019 smo danes, 22.10.2019, dan pred iztekom končnega roka za oddajo ponudb, podaljšali do 31.12.2019. Delodajalci lahko tako še naprej do konca leta oddajate ponudbe za delovni preizkus.

S pomočjo delovnega preizkusa vključeni lahko preizkusijo svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu ter si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, medtem pa delodajalci lahko brezposelne spoznate in preizkusite v svojem delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Ponudbo na javno povabilo lahko predložijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Delodajalci oddajo ponudbo na našem portalu  za delodajalce: www.zadelodajalce.si.

Delovni preizkus poteka brez delovnega razmerja, vključene osebe v tem času ostanejo prijavljene v naši evidenci. Praviloma poteka 8 ur na dan in največ 5 dni na teden (od najmanj 100 ur do 1 meseca; izjema so invalidi, pri katerih lahko traja vključitev več kot en mesec), ne izvaja pa se ob nedeljah in praznikih. Delovni preizkus mora potekati pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec.

Pred začetkom delovnega preizkusa morajo kandidati uspešno opraviti predhodni zdravniški pregled, na katerega jih napotijo delodajalci, z nami pa morajo skleniti pogodbo o vključitvi v program. Delodajalci morajo udeležence v času delovnega preizkusa obvezno zavarovati za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu. 

Delodajalcem za izveden delovni preizkus povrnemo upravičene stroške v vrednosti 278 EUR za udeleženca. Delodajalci iz javnega sektorja so upravičeni le do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov. Udeleženci delovnega preizkusa prejmejo dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu. 

V okviru javnega povabila lahko delodajalci oddajo več zaporednih ponudb, vendar morajo biti ob oddaji nove ponudbe vsi delovni preizkusi iz predhodne ponudbe zaključeni, prav tako morajo biti izpolnjeni tudi pogoji glede zaposlitev po zaključenih delovnih preizkusih.

Poglejte si:

Delovni preizkus 2018-2018

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloVeljavnost javnega povabila za delovni preizkus podaljšana do konca leta

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube