Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Vabljeni na karierni sejem Moje delo

V četrtek, 18. oktobra 2018, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal karierni sejem Moje delo. Na enem mestu se bo predstavilo približno sto podjetij, obiskovalci pa bodo lahko prisluhnili različnim predavanjem, povezanih s kariernimi odločitvami, obenem se bodo lahko zaustavili na kateri od kariernih točkah, kjer bo mogoče dobiti podrobnejše informacije o možnostih zaposlovanja, izobraževanja, razvoju kariere. Vstop je prost.

Med razstavljavci bo tudi naš Zavod, aktivno bo na dogodku sodelovala ljubljanska območna služba ter sodelavci EURESa. Svetovalci bodo nudili svetovanje o kariernem razvoju, podajali uporabne nasvete za uspešen nastop na trgu dela ter pri iskanju zaposlitve. Zainteresiranim bodo pregledali življenjepis  ter podali morebitne predloge za izboljšavo. Na sejmu bo tudi priložnost za pogovor o možnostih zaposlovanja v Evropi s svetovalci EURES iz Švedske, Nemčije in Slovenije, še posebej bodo na voljo informacije o možnostih zaposlitve v teh državah. 

V okviru našega programa izpostavljamo dve predavanji, ki se bosta odvijali v predavalnici M1, 1. predverje:

  • 14.30 -15.30: »POMEN ČUSTVENE INTELIGENCE PRI ISKANJU ZAPOSLITVE«, predavateljici Julija Milović in Polona Vehovec, karierni svetovalki na Zavodu 

    Vsebina: Raven čustvene inteligence nam pokaže, kako se odzovemo na različne situacije, na primer ob izgubi, menjavi in iskanju zaposlitve ter  kakšni smo v delovnem okolju, na primer kakšni so odnosi s sodelavci, kako rešujemo konfliktne situacije, kako se soočamo s stresom. Na trg dela namreč vstopamo celostno, to pomeni, da so poleg vseh izkušenj, kompetenc, znanj, veščin, ki so potrebna za opravljanje določenega dela, vključena tudi naša čustva. Za uspešno iskanje zaposlitve in kasneje vzpostavitev dobrih odnosov s sodelavci je pomemben nivo posameznikove čustvene inteligence, ki se nenehno razvija. Na predavanju bo mogoče  več izvedeti o glavnih področjih čustvene inteligence  ter spoznati strategije, ki nam lahko pomagajo pri uspešnem soočenju s kariernimi izzivi. 

  • 12.30 – 13.15: »ZAPOSLITVENE PRILOŽNOSTI V NEMČIJI«, predavateljici Verena Landes (EURES Nemčija),  Zainab Saadoun (EURES Nemčija) 

    Vsebina: Svetovalki EURES iz Nemčije, ki delujeta v okviru pisarne »Make it in Germany- Migration support centre«, bosta predstavila delovne in življenjske pogoje v Nemčiji. Poudarek bo na možnostih za zaposlovanje, to pomeni, da bodo predstavljeni sektorji oz. dejavnosti, v katerih delodajalci največ zaposlujejo delavce, obenem bodo podane informacije o postopkih zaposlitve in urejanja prebivanja v Nemčiji,  na voljo bodo tudi informacije o  prostih delovnih mestih  ter druge ključne usmeritve, ki so v pomoč pri iskanju zaposlitve v tej državi. Predavanje bo potekalo v nemškem/angleškem jeziku.


Vabljeni k ogledu celotnega programa in predstavitvi sodelujočih: www.kariernisejem.com

      Karierni sejem 2018
 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloVabljeni na karierni sejem Moje delo

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube