Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

V četrtek zaposlitveni sejem v Nišu

Veliko zanimanje za delo in zaposlovanje v Sloveniji. Sejem v Beogradu obiskalo nekaj tisoč Srbov.

Po zelo uspešno izvedenem zaposlitvenem sejmu v Beogradu, ki ga je  19. septembra 2019 v Sava centru  obiskalo nekaj tisoč obiskovalcev, v četrtek, 26. septembra 2019, organiziramo še en zaposlitveni sejem v srbskem Nišu v Športnem centru Čair. Sejem bo odprt od 12. do 20. ure, zaradi velikega interesa pa bomo tudi tokrat organizirali tri predavanja, na katerih bomo predstavili  delovne in življenjske pogoje v naši državi.: ob 13, 15. in 17. uri

Na sejmu bo sodelovalo 20  slovenskih delodajalcev, med njimi Sava Turizem d.d., Boxmark Leather d. o.o. Lasertehnik Marfin d.o.o., koncern Kolektor, Revoz d.d., Spar Slovenija d.o.o  in drugi. Podrobnejše informacije o sodelujočih razstavljavcih so na voljo na posebni spletni strani: https://www.posaousloveniji.rs/  S posebno stojnico, na kateri bodo na enem mestu na voljo vse razpoložljive informacije, povezane z delom in zaposlovanjem tujcev v Sloveniji, še posebej izvajanju sporazuma s Srbijo, bo prisoten tudi slovenski zavod za zaposlovanje.

Namen sejma je informirati zainteresirano javnost o pričetku izvajanja sporazuma ter o pogojih in priložnostih za zaposlovanje v Sloveniji, in predvsem povezati srbske iskalce zaposlitve s slovenskimi delodajalci. Med sodelujočimi delodajalci na sejmu  minuli teden smo ugotovili, da je posamični razstavni prostor obiskalo povprečno 335 oseb. Izvedenih je bilo okoli 152 intervjujev, medtem ko je povprečno število kandidatov, ki so posamičnemu razstavljavcu bili zanimivi za nadaljnje razgovore in selekcijske postopke,  približno 70. Delodajalce smo povprašali tudi po oceni (od 1 do 5) o ustreznosti posameznih iskalcev zaposlitve glede na iskane profile delavcev: njihova  povprečna ocena je bila 3,6. Glede na živahno dogajanje ne preseneča, da  bi se večina sodelujočih slovenskih delodajalcev podobnega sejma znova udeležili.

Sodeč po rezultatih ankete je razvidno tudi to, da med domačimi delodajalci obstaja velik interes za udeležbo na zaposlitvenih sejmih v tujini. Na sejmu nas je pozitivno presenetilo tudi veliko število iskalcev zaposlitve v Srbiji, ki so želeli informacije našega Zavoda o pogojih zaposlovanja, življenja in dela v Sloveniji, saj  je  posebna predavanja na to temo v Sava centru skupaj obiskalo skoraj tisoč oseb.
 

sejem

sejem

sejem

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloV četrtek zaposlitveni sejem v Nišu

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube