Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito 2020

Danes, 20. januarja 2020, smo objavili novo javno povabilo, ki bo osebam z mednarodno zaščito omogočilo usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih.

Osebe z mednarodno zaščito, ki se bodo lahko udeležile šestmesečnega usposabljanja, si bodo tako odprle pot do delovne in socialne vključenosti in do boljših zaposlitvenih možnosti.

Delodajalci, ki želijo brezposelne osebe z mednarodno zaščito usposabljati v svojem delovnem okolju, lahko oddajo ponudbo na javno povabilo od 27. 1. 2020 od 10. ure naprej do razdelitve razpoložljivih sredstev, najdlje do 30. 12. 2020. Z novim povabilom se ponudbe oddajo le elektronsko na Portalu za delodajalce.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo.

Usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito poteka šest mesecev, brez delovnega razmerja, pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. Pred začetkom usposabljanja morajo kandidati ali kandidatke z nami skleniti pogodbo o vključitvi v program. Uspešno morajo opraviti tudi predhodni zdravniški pregled, na katerega jih napotijo delodajalci.

Za izvedeno usposabljanje povrnemo delodajalcem ocenjeno vrednost mesečnih stroškov v višini 373 EUR za udeleženca in strošek predhodnega zdravniškega pregleda. Stroške izplačamo mesečno za pretekli mesec. Z novim povabilom zahtevkov za izplačilo (eRačunov) ni več potrebno oddajati. Delodajalci iz, v javnem povabilu določenih sektorjev SKIS, so upravičeni le do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov. Udeleženci usposabljanja na delovnem mestu prejmejo dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu.

Poglejte si javno povabilo, za mobilne uporabnike.
 

Na zavodu za zaposlovanje smo danes, v torek, 7. 2. 2017, objavili javno povabilo, ki bo osebam z mednarodno zaščito omogočilo usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih. Tako si bodo odprle pot do delovne in družbene vključenosti in do boljših zaposlitvenih možnosti. Delodajalci, ki želijo brezposelne osebe z mednarodno zaščito usposabljati v svojem delovnem okolju, lahko oddajo ponudbo na javno povabilo do porabe sredstev, najkasneje do 29. 9. 2017, ko se izteče končni rok. Ponudbo predložijo na našo območno službo, ki je pristojna glede na njihov sedež. Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Pred oddajo ponudbe skupaj z delodajalcem ugotovimo, ali je predvideni program usposabljanja primeren za osebe z mednarodno zaščito, ki so v evidenci brezposelnih.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloUsposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito 2020

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube