Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito

Na zavodu za zaposlovanje smo danes, 1. oktobra 2018, zaradi izteka veljavnosti istoimenskega javnega povabila, objavili novo javno povabilo, ki bo osebam z mednarodno zaščito še naprej omogočilo usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih.

Osebe z mednarodno zaščito, ki se bodo lahko udeležile šestmesečnega usposabljanja, si bodo tako odprle pot do delovne in družbene vključenosti in do boljših zaposlitvenih možnosti.

Delodajalci, ki želijo brezposelne osebe z mednarodno zaščito usposabljati v svojem delovnem okolju, lahko oddajo ponudbo na javno povabilo do porabe sredstev, najkasneje do 29. 11. 2019, ko se izteče končni rok. Ponudbo predložijo na našo območno službo, ki je pristojna glede na njihov sedež.  

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Pred oddajo ponudbe skupaj z delodajalcem ugotovimo, ali je predvideni program usposabljanja primeren za osebe z mednarodno zaščito, ki so v evidenci brezposelnih. K sklenitvi pogodbe o izvedbi usposabljanja povabimo delodajalce, katerih ponudbe so bile izbrane na javnem povabilu.  

Usposabljanje na delovnem mestu za osebe mednarodno zaščito poteka šest mesecev, brez delovnega razmerja, pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. Pred začetkom usposabljanja morajo kandidati ali kandidatke z nami skleniti pogodbo o vključitvi v program. Uspešno morajo opraviti tudi predhodni zdravniški pregled, na katerega jih napotijo delodajalci. Slednji morajo udeležence v času usposabljanja obvezno zavarovati za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu in za morebitna druga obvezna zavarovanja v skladu z veljavno zakonodajo. 

Za izvedeno usposabljanje povrnemo delodajalcem ocenjeno vrednost mesečnih stroškov v višini 250 EUR za udeleženca. Stroške izplačamo mesečno za pretekli mesec, na podlagi predloženega zahtevka za izplačilo. Delodajalci iz javnega sektorja so upravičeni le do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov. Udeleženci usposabljanja na delovnem mestu prejmejo dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu.  

Poglejte si javno povabilo, za mobilne uporabnike.

Na zavodu za zaposlovanje smo danes, v torek, 7. 2. 2017, objavili javno povabilo, ki bo osebam z mednarodno zaščito omogočilo usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih. Tako si bodo odprle pot do delovne in družbene vključenosti in do boljših zaposlitvenih možnosti. Delodajalci, ki želijo brezposelne osebe z mednarodno zaščito usposabljati v svojem delovnem okolju, lahko oddajo ponudbo na javno povabilo do porabe sredstev, najkasneje do 29. 9. 2017, ko se izteče končni rok. Ponudbo predložijo na našo območno službo, ki je pristojna glede na njihov sedež. Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Pred oddajo ponudbe skupaj z delodajalcem ugotovimo, ali je predvideni program usposabljanja primeren za osebe z mednarodno zaščito, ki so v evidenci brezposelnih.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloUsposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube