Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Sredstva so na voljo v programih Aktivni do upokojitve in Trajno zaposlovanje mladih

Delodajalci, ki bodo zaposlili brezposelne do konca oktobra, bodo lahko subvencijo v omenjenih programih prejeli še letos.

Ker prihaja obdobje, ko se bodo pri Zavodu v večjem številu prijavljali tudi mlajši iskalci zaposlitve, delodajalce obveščamo o aktualnih možnostih finančnih spodbud. Tisti, ki bodo zaposlili brezposelne do konca oktobra, bodo lahko subvencijo prejeli še letos.

V okviru programa Aktivni do upokojitve so na voljo sredstva za zaposlitev oseb iz vzhodne kohezijske regije, pri čemer poudarjamo, da na omenjeno javno povabilo lahko kandidirajo delodajalci iz vseh regij. Za zaposlitev je na voljo subvencija 11.000 EUR, ki jo lahko delodajalci kombinirajo še z oprostitvijo plačila prispevkov v skladu z interventnim zakonom. 

Hkrati so v okviru programa Trajno zaposlovanje mladih na voljo sredstva za zaposlitev oseb iz zahodne kohezijske regije. Tudi v tem programu lahko sodelujejo delodajalci iz vseh regij. Za zaposlitev oseb iz ciljne skupine je na voljo subvencija 5.000 EUR, ki jo delodajalci lahko kombinirajo s programoma Delovni preizkus ali Usposabljanje na delovnem mestu za mlade (vsaj 3 mesece prijavljene med brezposelnimi). Poleg tega lahko delodajalci za mlajše od 26 let, ki so najmanj 6 mesecev brezposelni, uveljavljajo še davčno olajšavo

Za oba programa lahko delodajalci elektronsko uredijo dokumentacijo, zato so postopki za predložitev vlog enostavnejši, hitrejši in cenejši.
 

Sredstva so na voljo v programih Aktivni do upokojitve in Trajno zaposlovanje mladih

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloSredstva so na voljo v programih Aktivni do upokojitve in Trajno zaposlovanje mladih

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube