Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Srečali smo se z 293 delodajalci, potencialnimi zaposlovalci

Včeraj, v četrtek, 8. novembra, smo na zavodu za zaposlovanje organizirali Dan za delodajalce. Tudi tokratni dogodek, že četrti zapovrstjo, je izpolnil pričakovanja: izvedli smo 198 aktivnosti in dogodkov po vsej Sloveniji, na katerih je sodelovalo 293 delodajalcev. 95 % obiskanih delodajalcev je menilo, da je bil obisk koristen.

Naš EU dan delodajalcev 2018 se je odvijal v okviru 3. Evropskega tedna poklicnih spretnosti od 5. do 9. novembra 2018. Sicer pa se je Evropski dan delodajalcev prvič odvil v letu 2016. Cilj te evropske iniciative je bil vzpodbuditi dialog med javnimi službami za zaposlovanje in delodajalci ter opozoriti na pomembne tematike povezane z zaposlovanjem, čemur se od vsega začetka aktivno pridružuje tudi naš Zavod z organizacijo številnih aktivnosti, namenjenih tej ciljni skupini. 

Letos smo največji poudarek dali obiskom delodajalcev – teh je bilo 151, kjer so si sodelavci lahko ogledali konkretna delovna okolja, spoznali delovna mesta in pogoje, ki so potrebna za njihovo zasedbo. To je za naše delo zelo pomembno, saj s poznavanjem konkretnih delovnih mest lahko na prosta delovna mesta posredujemo ustreznejše kandidate iz naše evidence - s kompetencami, ki jih delodajalci potrebujejo za opravljanje določenega dela.  

Poleg tega smo pripravili tudi druge aktivnosti, namenjene predvsem delodajalcem, kot so hitri zmenki, mini zaposlitveni sejmi, poslovni zajtrki, okrogle mize ter tako krepili sodelovanje in partnerstva z delodajalci kot tudi z drugimi akterji na trgu dela. Izvedli smo 47 različnih dogodkov in aktivnosti, pri katerih je sodelovalo 142 delodajalcev.

Z namenom izboljšati posredovanje najbolj ustreznih kandidatov smo obiskali zelo različne delodajalce, od manjših do tistih največjih, saj tako poudarjamo pomembnost vseh delodajalcev kot potencialnih zaposlovalcev.  V tem kontekstu smo jim predstavili naše storitve s poudarkom na pisarnah za delodajalce, kjer na enem mestu nudimo vse storitve za delodajalce. Spregovorili smo tudi o aktualnih  programih aktivne politike zaposlovanja ter pridobili informacije o morebitnih zaposlitvah, ki jih načrtujejo in predvidenih prostih delovnih mestih, poleg tega smo jim povedali, kako lahko sodelujemo pri usposabljanju novih delavcev ter jim ponudili programe po meri. Po drugi strani pa smo pridobili tudi informacije o potrebah po specifičnih znanjih, ki jih delodajalci iščejo pri novo zaposlenih delavcih, saj je to je nujno za uspešnejše zaposlovanje. Predstavili smo jim  tudi možnosti, ki jih nudi neformalno izobraževanje in usposabljanje (NIU) kot priložnost, da pridejo do ustreznega kadra, ki ga na trgu dela primanjkuje.

Območne službe so pri izvedbi letošnjih dogodkov izpostavile dobre izkušnje z izvedenim zastopanjem brezposelnih oseb pri delodajalcih in z izvedbo mini zaposlitvenih sejmov, pri katerih so pri izboru kandidatov izhajali zgolj iz kompetenc in interesa brezposelnih oseb. 

Tudi  letos je bil dolgoročnejši cilj vseh teh aktivnosti doseči, da se delodajalci, ki jih bomo obiskali oziroma z njimi kontaktirali, v roku enega leta odločijo za sodelovanje z Zavodom. Pregled lanskih aktivnosti kaže na dobre rezultate: kar 70 % obiskanih delodajalcev je  v roku 6 mesecev po  tem dogodku sodelovalo z nami pri iskanju kandidatov ali pri objavi prostih delovnih mest, medtem ko se je v šestih mesecih po lanskem Dnevu za delodajalce pri sodelujočih delodajalcih zaposlilo 112 brezposelnih. 


Tokrat je kar 83 % delodajalcev izrazilo željo, da bi v prihodnje želeli sodelovati pri zaposlovanju novih sodelavcev s pomočjo Zavoda. Pri tem bi želeli uporabiti predvsem našo pomoč pri iskanju in strokovnem izboru primernih in motiviranih kandidatov ter pri koriščenju programov aktivne politike zaposlovanja. 71 % delodajalcev bi bilo pripravljeno sodelovati pri usposabljanju brezposelnih, ki trenutno še nimajo ustreznih znanj in izkušenj za delo v podjetju.  Kar 95 % delodajalcev je menilo, da je bil obisk koristen, zato bomo tudi v prihodnje nadaljevali s podobnimi aktivnostmi.  

dan delodajalcev 2018

dan delodajalcev 2018

dan delodajalcev 2018

dan delodajalcev 2018

 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloSrečali smo se z 293 delodajalci, potencialnimi zaposlovalci

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube