Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Srečali smo se s 300 delodajalci, potencialnimi zaposlovalci

Včeraj, v četrtek, 20. aprila, smo na zavodu za zaposlovanje organizirali Dan za delodajalce. Tudi tokratni dogodek, že tretji zapovrstjo, je izpolnil pričakovanja. Obiskali smo 158 delodajalcev, 142 pa se jih je udeležilo skupinskih srečanj: hitrih zmenkov, zaposlitvenih sejmov, delavnic. Kar 97 % obiskanih delodajalcev je menilo, da so bili neposredni razgovori z našimi sodelavci koristni.

Letošnji spomladanski dogodek je bil organiziran podobno kot lani, saj smo obiske pri delodajalcih izvedli v vseh naših območnih službah. To pomeni, da so bili usmerjeni v regijske potrebe delodajalcev, medtem ko bomo jeseni izvedli osrednji plenarni dogodek na temo prepoznavanja poklicnih veščin. To je zelo pomembno za čim učinkovitejše napotitve na prosta delovna mesta delodajalcev oziroma za kritje aktualnih potreb na trgu dela.

Tokrat so naši sodelavci obiskali oziroma se srečali z zelo raznolikimi delodajalci, tako po velikosti kot po dejavnosti. Njihov poglavitni namen je bil, da bolj neposredno spoznamo različna delovna okolja in se tako naučimo bolj učinkovito prepoznati različne kompetence, ki so nujne za opravljanje določenega poklica. To je ključno za boljše posredovanje kandidatov na aktualna prosta delovna mesta ter za večjo promocijo zaposlovanja starejših.

Kljub okrevanju gospodarstva starejši ostajajo ranljiva skupina med brezposelnimi, še posebej problematična je njihova dolgotrajna brezposelnost. Več kot polovica brezposelnih, starejših od 55 let (65,7 %), je namreč pri Zavodu prijavljena več kot leto dni. Prav zato smo na tokratnem Dnevu za delodajalce posebno skrb namenili promociji zaposlovanja starejših brezposelnih – v ta namen smo predhodno izvedli tudi interno usposabljanje naših svetovalcev ter pripravili promocijsko gradivo za delodajalce, kjer poudarjamo prednosti te ciljne skupine.

V Pivki smo organizirali tudi posvet na temo spodbujanja zaposlovanja starejših, ki se ga je udeležilo več kot sto obiskovalcev. Glavna pozornost je bila usmerjena v preseganje številnih predsodkov, ki veljajo v naši družbi glede zaposlenih starejših, ter v poudarjanju pozitivnih lastnosti, ki jih imajo starejši, saj lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomembno prispevajo h konkurenčnosti podjetja. 

Tako kot minula leta, smo tudi tokrat izvedli regijske zaposlitvene sejme, tokrat sta bila v Kopru in Pivki, skupaj s celjsko območno obrtno zbornico pa smo organizirali srečanje z delodajalci v Celju, medtem ko je v sodelovanju z mariborsko in ptujsko območno službo ter Kariernim centrom Univerze v Mariboru potekala 4. Karierna tržnica v živo na temo kariernih priložnosti za mlade. 

Z vsemi delodajalci, ki smo jih včeraj obiskali ali so aktivno sodelovali na naših dogodkih, bomo krepili sodelovanje v smislu zagotovitve ustreznih kadrov, saj je to temeljni namen vseh prizadevanj Zavoda pri spodbujanju partnerskega odnosa in dobrega sodelovanja z delodajalci. Vse dogovorjene aktivnosti glede objav in posredovanja na prosta delovne mesta oziroma sodelovanja na področju aktivne politike zaposlovanja bomo spremljali še prihodnje leto dni.  
 

Utrinek z včerajšnjega posveta o zaposlovanju starejših v Pivki,
v organizaciji Območne službe Koper

Posvet v Pivki


Predstavitev delovnega mesta in možnosti usposabljanja za testeninarja/industrijskega peka, v organizaciji Območne službe Nova Gorica

Testeninar - industrijski pek, Nova Gorica


Ogled proizvodnje v podjetju Yaskawa Slovenija,
v organizaciji Urada za delo Ribnica

Yaskawa Slovenija, ogled proizvodnje

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloSrečali smo se s 300 delodajalci, potencialnimi zaposlovalci

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube