Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Spremembe pri štirih javnih povabilih: od jutri višji upravičeni stroški za usposabljanje brezposelne osebe

Danes, 21. avgusta, smo objavili spremembe pri štirih aktualnih javnih povabilih: Usposabljanje na delovnem mestu 2019 (UDM), Usposabljanje na delovnem mestu – mladi 2019 (UDM – mladi), Usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito 2018/2019 (UDM za osebe z mednarodno zaščito) ter Delovni preizkus 2018/2019 (DP).

Spremembe bodo pomenile višji znesek upravičenih stroškov za delodajalca, ki usposablja brezposelno osebo na delovnem mestu: dosedanjih 370 EUR za 2-mesečno usposabljanje se spremeni v 526 EUR, 493 EUR za 3-mesečno usposabljanje pa v 732 EUR.

Novo je tudi to, da se v programa UDM in UDM – mladi lahko vključijo brezposelni takoj po prijavi pri našem Zavodu (prej so morali biti prijavljeni najmanj 3 mesece), prav tako se lahko osebe iz socialne aktivacije vključijo v usposabljanje že po vključitvi v program socialne aktivacije in ne več šele po zaključku tega programa.

Po novem usposabljanja na delovnem mestu trajajo enotno 3 mesece, izjemoma – kadar tako odločimo na Zavodu – lahko trajajo 2 meseca (npr. pri usposabljanju na enostavnih, nezahtevnih ali manj zahtevnih delovnih mestih). Pri UDM – mladi tudi ni več pogoja, da se lahko v 3-mesečno usposabljanje vključijo samo iskalci prve zaposlitve. 

Več sredstev je na razpolago tudi za izvedbo javnih povabil UDM osebe z mednarodno zaščito in za DP. Poleg tega se z danes objavljeno spremembo poveča mesečni strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca za izvajanje UDM za osebe z mednarodno zaščito z 250 EUR na 373 EUR, pri DP pa se strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca z 206 EUR poveča na 278 EUR.

Vse spremembe povabil bodo veljale za vse ponudbe, prejete od 22.8.2019.
 

Več informacij:

UDM 

UDM za mlade

Delovni preizkus

UDM za osebe z mednarodno zaščito

 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloSpremembe pri štirih javnih povabilih: od jutri višji upravičeni stroški za usposabljanje brezposelne osebe

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube