Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Do 27. maja možnost prijave na delovno-učno izkušnjo v Nemčiji

Letošnja druga skupina mladih med 18. in 35. letom, ki niste vključeni v izobraževanje, zaposlitev ali usposabljanje, bo dobila priložnost za udeležbo v šestmesečnem programu, skupaj z delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji. Rok za prijavo je podaljšan do 27.5.2018.

Prva skupina 12 udeležencev je na delovno-učno izkušnjo v Nemčijo odšla aprila letos, druga skupina od 10 do 12 udeležencev pa se bo odpravila v drugi polovici leta.

Celoten program se izvaja v okviru Nacionalne mobilnostne sheme Eures. Zajema pripravo na mobilnost (2 meseca), delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji (2 meseca) in aktivnosti po vrnitvi iz tujine (2 meseca ). Vse to s ciljem pridobivanja dodatnih znanj in veščin za izboljšanje zaposlitvenih možnosti na trgu dela. Stroški, povezani z mobilnostjo udeležencev, so v celoti financirani iz nacionalne sheme. 

Začetek aktivnosti za drugo skupino udeležencev je predviden 26.6.2018. Če se želite potegovati za sodelovanje v drugi skupini, pošljite prijavo do 27.5.2018 do 23.59 na naslov: ales.kramer@ess.gov.si. Vsebovati mora življenjepis v obliki Europass in motivacijsko pismo v slovenskem jeziku. Poglejte si več o prijavi v shemo mobilnosti.
 
Prednost pri vključevanju v shemo imate mladi od 18. do 35. leta, ki v zadnjem letu ali več niste bili zaposleni ali vključeni v formalno izobraževanje, ne glede na vašo prijavo v evidenco brezposelnih

Kaj vam povejo dosedanji udeleženci sheme?


 

Nacionalna shema mobilnosti poteka v sklopu projekta Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile – EURES, ki ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, na podlagi Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v Sloveniji za obdobje 2014 do 2020.
 

Nacionalna shema mobilnosti - EURES

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloDo 27. maja možnost prijave na delovno-učno izkušnjo v Nemčiji

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube