Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Prijava v evidenco in uveljavljanje denarnega nadomestila med epidemijo

Preverite, kako se v času epidemije lahko prijavite v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve. Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati pred prijavo v evidenco brezposelnih.

1. Prijava v evidenco

V evidenco brezposelnih ali evidenco iskalcev zaposlitve se lahko prijavite, če izpolnjujete zakonske pogoje. Na podlagi oddane vloge vas bomo uvrstili v eno izmed evidenc. 

V evidenco brezposelnih se lahko najhitreje prijavite prvi naslednji dan po prenehanju delovnega razmerja. Pred tem vas ne moremo prijaviti v evidenco brezposelnih, ker ste še zaposleni.

Preberite več: Prijava pri Zavodu.
 

Kako se prijavite v evidenco?

Portal PoiščiDelo.si

V evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve vas vpišemo na podlagi eVloge, ki jo oddate na portalu PoiščiDelo.si.

Podpisane in skenirane priloge (dokazilo o doseženi izobrazbi, obrazec U1 ipd.) nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov naše območne službe (glavna pisarna – gp), za katero ste oddali prijavo. 

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji. Po sprejetju vloge pa še elektronsko sporočilo o prijavi v našo evidenco in nadaljnjih aktivnostih. Za preverjanje istovetnosti oziroma ureditev podpisa oddane vloge vas bomo kontaktirali po telefonu ali elektronski pošti. 

Elektronska ali navadna pošta ali poštni nabiralnik

Obrazec za vpis v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve si lahko natisnete z naše spletne strani ali tiskanega prevzamete zraven predalčnikov za oddajo vlog (poštnih nabiralnikov) pred večino naših uradov za delo

To pomeni, da v celoti in pravilno izpolnite in podpišete ustrezen obrazec (prijava v evidenco brezposelnih ali prijava v evidenco iskalcev zaposlitve). Ravno tako morajo biti podpisane vse priloge. Skupaj z obrazcem jih oddate:


2. Uveljavljanje denarnega nadomestila

Če se prijavljate v evidenco brezposelnih, preverite, ali izpolnjujete zakonske pogoje za pridobitev denarnega nadomestila.

Denarno nadomestilo uveljavljate z vlogo, ki jo lahko oddate že ob prijavi v evidenco brezposelnih. 

Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati pred prijavo v evidenco brezposelnih. Če nam vlogo za priznanje pravice do denarnega nadomestila oddate predčasno, še pred prijavo v evidenco brezposelnih, bomo vlogo šteli za predloženo z dnem vaše prijave v omenjeno evidenco.

Preberite več: Denarno nadomestilo
 

Kako uveljavljate nadomestilo?

Portal PoiščiDelo.si

Denarno nadomestilo za brezposelnost uveljavljate na podlagi eVloge, ki jo oddate na portalu PoiščiDelo.si.

Podpisane in skenirane priloge (sporazumna odpoved zaposlitve, vročitev odpovedi zaposlitve ipd.) nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov območne službe (glavna pisarna – gp), za katero ste oddali prijavo. 

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji. Za preverjanje istovetnosti oziroma ureditev podpisa oddane vloge vas bomo kontaktirali po telefonu ali elektronski pošti. 

Elektronska ali navadna pošta ali poštni nabiralnik

Obrazec za uveljavljanje nadomestila si lahko natisnete z naše spletne strani ali tiskanega prevzamete zraven predalčnikov za oddajo vlog (poštnih nabiralnikov) pred večino naših uradov za delo

To pomeni, da obrazec v celoti in pravilno izpolnite in podpišete. Ravno tako morajo biti podpisane vse priloge. Skupaj z obrazcem jih oddate:

 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloPrijava v evidenco in uveljavljanje denarnega nadomestila med epidemijo

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube