Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Prenovljeni iskalnik po prostih delovnih mestih je veliko uporabnejši

Ponuja hiter, enostaven in pregleden prikaz najustreznejših prostih delovnih mest glede na interese posameznika. Vidne so tudi pozitivne reference delodajalcev, ki so finalisti ali prejemniki ene od nagrad ali certifikata s področja zaposlovanja.

Vizija Zavoda v prihodnjih letih je »praviloma digitalno«. To pomeni razvoj takih informacijskih rešitev, ki bodo za naše uporabnike čim preprostejše in učinkovitejše. Prinaša uporabo različnih »search & match« orodij na zaposlitvenih platformah ter druge spremembe in novosti na digitalnem področju. 

Namen uvedbe digitalnih storitev Zavoda je, da čim več naših uporabnikov spozna in uporabi različne digitalne kanale. To pomeni, da storitve ne samo razvijamo, pač pa zagotovimo tudi pomoč ter individualizirano, poglobljeno obravnavo tistim uporabnikom, ki imajo več ovir pri uporabi novih storitev. Napredek bomo dosegli le, če bo nova tehnologija olajšala poslovanje tako našim uporabnikom kot našim zaposlenim.

Ni potrebna registracija

V ta namen smo prenovili tudi iskalnik po prostih delovnih mestih, ki je z naše spletne strani odslej dostopen na naslovu: https://www.iskanjedela.si. Iskalnik po prostih delovnih mestih je namreč naša najbolj obiskana spletna rubrika, saj ga uporabi več kot 80 % vseh obiskovalcev naše spletne strani, to je v povprečju 20.000 na dan. 

Tudi prenovljeni iskalnik je, tako kot prejšnji, vsem obiskovalcem spletne strani na voljo brez registracije (za razliko od nekaterih drugih podobnih portalov, kjer se morajo uporabniki registrirati). Prenovljeni iskalnik je zamenjal prejšnjega tudi na našem portalu PoiščiDelo.si (tam so elektronske storitve na voljo iskalcem zaposlitve po predhodni registraciji oziroma prijavi na portal).

Bistvena prednost novega iskalnika je, da iskalec zaposlitve pride do rezultatov hitro, samo z nekaj kliki. Iskalnik namreč ponuja vse funkcionalnosti na istem mestu. To pomeni, da uporabnik lahko vpiše ključno iskalno besedo in lokacijo, kjer želi iskati zaposlitev, ali pa za iskanje po prostih delovnih mestih uporabi različne filtre. Na isti strani se ob spreminjanju iskalnih besed samodejno prilagaja tudi seznam prostih delovnih mest in pregleduje podrobnosti posamezne ponudbe. S tem smo pomembno izboljšali uporabniško izkušnjo in povečali preglednost, saj sta tako seznam rezultatov kot tudi podroben prikaz posameznega prostega delovnega mesta po novem na eni strani in ni več treba prehajati s seznama na podrobnosti in nazaj.

Nov iskalnik (tako kot dosedanji) omogoča, da se uporabnik prijavi na obveščanje o aktualnih prostih delovnih mestih po elektronski pošti glede na merila, ki jih sam določi.

Izboljšano napredno iskanje

Prenovljeni iskalnik omogoča tudi enostavnejšo in izboljšano napredno iskanje po prostih delovnih mestih na podlagi še več iskalnih kategorij, ki prej niso bile na voljo. Priporočamo iskanje predvsem po poklicnih področjih in lokaciji, uporabnik pa lahko išče tudi po zahtevani ravni in področju izobrazbe, po zahtevanem znanju jezikov, po želenem delovnem času in urniku dela ter po datumu objave. Ob vsaki posamezni kategoriji je prikazano tudi število prostih delovnih mest v okviru kategorije, kar uporabnika usmerja pri iskanju in mu ga olajšuje. 

Poleg tega prenovljeni iskalnik nadgrajuje iskanje po ključnih besedah z novo tehnologijo semantičnega iskanja, ki uporabniku ponuja razširjen seznam prostih delovnih mest. Ta ne prikazuje zgolj zadetkov, ki vsebujejo točno iskalno besedo, temveč gre za vsebinsko povezana delovna mesta na podlagi vnesenega iskanja. Npr. kdor dobro in rad dela z lesom, lahko v iskalnik pod ključno besedo preprosto vpiše »les« in dobil bo vsa prosta delovna mesta, povezana s predelavo lesa. S tem želimo iskalcu zaposlitve omogočiti čim širši vpogled na trg dela in mu tako ponuditi tudi tista delovna mesta, ki ga morda zanimajo in na katera bi lahko kandidiral. Tehnologijo semantičnega iskanja bomo ob uporabi spletnega iskalnika nenehno posodabljali in prilagajali, da bo uporabnik dobil kar najboljši nabor aktualnih prostih delovnih mest.

Delodajalci s pozitivnimi referencami

Posebna novost, ki jo uvajamo hkrati z novim iskalnikom, je pregled prostih delovnih mest po delodajalcih, ki so uspešni in skrbijo za razvoj kariere svojih zaposlenih ter so v širšem okolju prepoznani kot dobri delodajalci. Na seznamu prostih delovnih mest je namreč naziv delodajalca označen s posebnim simbolom, v podrobnostih delovnega mesta pa je dodan prikaz pozitivne reference delodajalca. Če je delodajalec finalist ali prejemnik ene od nagrad (npr. Zlata nit, Gazela, Ugledni delodajalec, Nagrada Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke) ali certifikatov (npr. Certifikat družini prijazno podjetje), se v podrobnostih prikaže logotip nagrade, ki jo je prejel. Uporabnik tako lahko pregleduje delovna mesta zgolj med delodajalci s pozitivnimi referencami.  

Dober in čim celovitejši opis prostega delovnega mesta je ključen, da delodajalec najde kandidata, ki najbolj ustreza aktualnemu prostemu delovnemu mestu. Prav zato svetujemo delodajalcem, da čim natančneje opišejo dela in naloge ter zahtevana dodatna znanja in kompetence. Zaradi semantičnega iskanja se bo na ta način prosto delovno mesto pojavilo med zadetki v širšem krogu ustreznih iskalcev zaposlitve, kar povečuje možnosti, da delodajalci najdejo ustreznejšega kandidata glede na prosto delovno mesto. 

Preizkusite novi iskalnik po prostih delovnih mestih. 


Novi iskalnik po prostih delovnih mestih, brez registracije na www.iskanjedela.si.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloPrenovljeni iskalnik po prostih delovnih mestih je veliko uporabnejši

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube