Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Prehod na uporabo klasifikacije KLASIUS-P-16

Na zavodu za zaposlovanje smo s 1.2.2020 prešli na uporabo klasifikacije KLASIUS-P-16. Nadomestila je prejšnjo različico klasifikacije z oznako KLASIUS-P. Podlaga je Uredba o spremembah Uredbe o uvedbi in uporabi klasifikacijskega sistema izobraževanja in usposabljanja.

V skladu s tem smo ustrezno prešifrirali programe v Katalogu programov izobraževanja in usposabljanja, kot tudi v javnem pozivu za vpis v register zunanjih izvajalcev, na podlagi katerih izvajamo postopke vpisa v register ter postopke izbora izvajalcev in sklepanja pogodb z njimi. 

Naj pri tem poudarimo, da so se spremenile le šifre programov, medtem ko nazivi programov in pogoji za njihovo izvajanje ostajajo nespremenjeni.

V Katalogu smo programom ustrezno določili področje in šifro v skladu s klasifikacijo Klasisus-P-16.  

Prav tako smo vse programe v Katalogu pregledali z vidika vključevanja oseb in z vidika ustreznosti glede na potrebe trga dela ter umaknili 37 programov. To pomeni, da v navedene programe ne bomo več vključevali brezposelnih oziroma jih ne bomo več izvajali. Izvajalcem, ki ste vpisani v register za izvedbo omenjenih programov, bomo posredovali odločbo o izbrisu iz registra zunanjih izvajalcev zaradi razloga prenehanja programa. 

Poglejte si:

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloPrehod na uporabo klasifikacije KLASIUS-P-16

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube