Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Pomembno obvestilo glede oddaje vlog

Obveščamo vas, da je z iztekom epidemije prenehal veljati tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja in preprečevanje širjenja okužbe v upravnih zadevah. Tako od 16. junija ni več možno oddati vloge po elektronski poti brez varnega elektronskega podpisa s kvalificiranim potrdilom.

Preverite, kako se lahko po koncu epidemije prijavite v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve. Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati, če se niste prijavili v evidenco brezposelnih.

1. Prijava v evidenco

2. Denarno nadomestilo
 


1. Prijava v evidenco

V evidenco brezposelnih ali evidenco iskalcev zaposlitve se lahko prijavite, če izpolnjujete zakonske pogoje. Na podlagi oddane vloge vas bomo uvrstili v eno izmed evidenc. 

V evidenco brezposelnih se lahko najhitreje prijavite prvi naslednji dan po prenehanju delovnega razmerja. Pred tem vas ne moremo prijaviti v evidenco brezposelnih, ker ste še zaposleni.

Preberite več: Prijava pri Zavodu.
 

Kako se prijavite v evidenco?

Portal PoiščiDelo.si

V evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve vas vpišemo na podlagi eVloge, ki jo oddate na portalu PoiščiDelo.si. Pred prvo uporabo portala se registrirate. 

Podpisane in skenirane priloge (sporazumna odpoved zaposlitve, vročitev odpovedi zaposlitve ipd.) nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov naše območne službe (glavna pisarna – gp), za katero ste oddali prijavo. 

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji, po sprejetju vloge pa še elektronsko sporočilo o prijavi v našo evidenco in nadaljnjih aktivnostih. Z namenom preverjanja vaše istovetnosti vas bomo povabili, da se osebno oglasite pri nas v času uradnih ur.

Navadna pošta ali poštni nabiralnik

Obrazec za vpis v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve si lahko:

To pomeni, da v celoti in pravilno izpolnite in lastnoročno podpišete ustrezen obrazec (prijava v evidenco brezposelnih ali prijava v evidenco iskalcev zaposlitve). Ravno tako morajo biti podpisane vse priloge. Skupaj z obrazcem jih oddate:

Osebna oddaja

Od 28. 6. 2021 se lahko prijavite v našo evidenco tudi osebno brez predhodnega dogovora v času uradnih ur pri uradu za delo, ki ga sami izberete.

Uradne ure:

  • ponedeljek in torek, 8.00–12.00 in 13.00–15.00, 
  • sreda, 8.00–12.00 in 13.00–17.00, 
  • petek, 8.00–13.00. 

 


2. Uveljavljanje denarnega nadomestila

Če se prijavljate v evidenco brezposelnih, preverite, ali izpolnjujete zakonske pogoje za pridobitev denarnega nadomestila.

Denarno nadomestilo uveljavljate z vlogo, ki jo lahko oddate že ob prijavi v evidenco brezposelnih. 

Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati pred prijavo v evidenco brezposelnih. Če nam vlogo za priznanje pravice do denarnega nadomestila oddate predčasno, še pred prijavo v evidenco brezposelnih, bomo vlogo šteli za predloženo z dnem vaše prijave v evidenco brezposelnih.

Preberite več: Denarno nadomestilo
 

Kako uveljavljate nadomestilo?

Portal PoiščiDelo.si

Denarno nadomestilo za brezposelnost uveljavljate na podlagi eVloge, ki jo oddate na portalu PoiščiDelo.si. Pred prvo uporabo portala se registrirate. 

Podpisane in skenirane priloge (sporazumna odpoved zaposlitve, vročitev odpovedi zaposlitve ipd.) nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov naše območne službe (glavna pisarna – gp), za katero ste oddali prijavo. 

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji. Svetovalec vas bo po telefonu, ePošti ali navadni pošti povabil na podpis oddane vloge na urad za delo in preveritev vaše istovetnosti.

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji. Z namenom preverjanja vaše istovetnosti vas bomo povabili, da se osebno oglasite pri nas v času uradnih ur.

Navadna pošta ali poštni nabiralnik

Obrazec za uveljavljanje nadomestila si lahko:

To pomeni, da obrazec v celoti in pravilno izpolnite in podpišete. Ravno tako morajo biti podpisane vse priloge. Skupaj z obrazcem jih oddate:

Osebna oddaja

Od 28. 6. 2021 lahko ob osebni prijavi v evidenco brezposelnih oddate tudi vlogo za denarno nadomestilo, v času uradnih ur pri uradu za delo, ki ga sami izberete.

Uradne ure:

  • ponedeljek in torek, 8.00–12.00 in 13.00–15.00, 
  • sreda, 8.00–12.00 in 13.00–17.00, 
  • petek, 8.00–13.00.
Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloPomembno obvestilo glede oddaje vlog

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube