Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Prijava v evidenco in uveljavljanje denarnega nadomestila: roki za vloge in pritožbe spet tečejo

Glede na iztek začasnih ukrepov 31. maja se roki za uveljavitev materialnih pravic v upravnih zadevah, ki so se iztekli v času izvajanja začasnih ukrepov (epidemije), iztečejo 8. dan od prenehanja začasnih ukrepov, to je 8. junija.

Vlada RS je 21. 5. 2020 sprejela Sklep o ugotovitvi prenehanja razlogov za začasne ukrepe v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), objavljen v Uradnem listu RS, 74/20

Roki za opravljanje procesnih dejanj strank v nenujnih upravnih zadevah, ki v času epidemije niso tekli, začnejo teči od 1.6.2020. To pomeni, da se procesni roki (rok za pritožbo) v upravnih aktih, ki so bili izdani (vročeni) v nenujnih upravnih zadevah v času epidemije do 31.5.2020,  iztečejo 15.6.2020.

V tistih nenujnih upravnih zadevah, v katerih je procesni rok začel teči že pred epidemijo, pa se tek roka s 1.6.2020 nadaljuje in ne začne teči znova.
 


1. Prijava v evidenco

V evidenco brezposelnih ali evidenco iskalcev zaposlitve se lahko prijavite, če izpolnjujete zakonske pogoje. Na podlagi oddane vloge vas bomo uvrstili v eno izmed evidenc. 

V evidenco brezposelnih se lahko najhitreje prijavite prvi naslednji dan po prenehanju delovnega razmerja. Pred tem vas ne moremo prijaviti v evidenco brezposelnih, ker ste še zaposleni.

Preberite več: Prijava pri Zavodu.
 

Kako se prijavite v evidenco?

Portal PoiščiDelo.si

V evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve vas vpišemo na podlagi eVloge, ki jo oddate na portalu PoiščiDelo.si.

Podpisane in skenirane priloge (sporazumna odpoved zaposlitve, vročitev odpovedi zaposlitve ipd.) nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov naše območne službe (glavna pisarna – gp), za katero ste oddali prijavo. 

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji in obvestilo z informacijami o prijavi v naši evidenci. Svetovalec vas bo po telefonu, ePošti ali navadni pošti povabil na podpis oddane vloge na urad za delo in preveritev vaše istovetnosti.

Navadna pošta ali poštni nabiralnik

Obrazec za vpis v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve si lahko natisnete z naše spletne strani ali tiskanega prevzamete zraven predalčnikov za oddajo vlog (poštnih nabiralnikov) pred večino naših uradov za delo

To pomeni, da v celoti in pravilno izpolnite in podpišete ustrezen obrazec (prijava v evidenco brezposelnih ali prijava v evidenco iskalcev zaposlitve). Ravno tako morajo biti podpisane vse priloge. Skupaj z obrazcem jih pošljete po navadni pošti na našo območno službo ali oddate v naš poštni nabiralnik (predalčnik) na eni naših lokacij.


2. Uveljavljanje denarnega nadomestila

Če se prijavljate v evidenco brezposelnih, preverite, ali izpolnjujete zakonske pogoje za pridobitev denarnega nadomestila.

Denarno nadomestilo uveljavljate z vlogo, ki jo lahko oddate že ob prijavi v evidenco brezposelnih. 

Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati pred prijavo v evidenco brezposelnih. Če nam vlogo za priznanje pravice do denarnega nadomestila oddate predčasno, še pred prijavo v evidenco brezposelnih, bomo vlogo šteli za predloženo z dnem vaše prijave v evidenco brezposelnih.

Preberite več: Denarno nadomestilo
 

Kako uveljavljate nadomestilo?

Portal PoiščiDelo.si

Denarno nadomestilo za brezposelnost uveljavljate na podlagi eVloge, ki jo oddate na portalu PoiščiDelo.si.

Podpisane in skenirane priloge (sporazumna odpoved zaposlitve, vročitev odpovedi zaposlitve ipd.) nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov naše območne službe (glavna pisarna – gp), za katero ste oddali prijavo. 

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji. Svetovalec vas bo po telefonu, ePošti ali navadni pošti povabil na podpis oddane vloge na urad za delo in preveritev vaše istovetnosti.

Navadna pošta ali poštni nabiralnik

Obrazec za uveljavljanje nadomestila si lahko natisnete z naše spletne strani ali tiskanega prevzamete zraven predalčnikov za oddajo vlog (poštnih nabiralnikov) pred večino naših uradov za delo

To pomeni, da obrazec v celoti in pravilno izpolnite in podpišete. Ravno tako morajo biti podpisane vse priloge. Skupaj z obrazcem nam jih pošljete po navadni pošti na našo območno službo ali oddate v naš poštni nabiralnik (predalčnik) na eni naših lokacij.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloPrijava v evidenco in uveljavljanje denarnega nadomestila: roki za vloge in pritožbe spet tečejo

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube