Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Obveznost obveščanja o odreditvi dela s skrajšanim delovnim časom pred oddajo vloge

Vloga bo pravočasno predložena v roku 15 dni od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom, ko zaposleni nastopi takšno delo. Pri tem bodite pozorni na izpolnitev zakonskega pogoja, da nas najkasneje v roku 3 delovnih dni od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom o tem obvestite po elektronski pošti.

Tako določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije (ZIUOOPE), ki je pričel veljati 31. 5. 2020 (Uradni list RS, 80/2020) in omogoča delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa.

Če želite uveljavljati subvencijo za skrajšani polni delovni čas, imate zakonsko obveznost, da nas v 3 delovnih dneh potem, ko odredite takšno delo zaposlenim, o tem obvestite po elektronski pošti na naslov: obvestilacas@ess.gov.si.

Obvestilo naj vsebuje naslednje podatke: 

  • naziv in MŠO delodajalca,
  • število zaposlenih, ki jim je bilo odrejeno delo s skrajšanim delovnim časom, 
  • datum odreditve takšnega dela. 

Omenjeno obvestilo v skenirani obliki priložite vlogi, ki jo oddate elektronsko na našem Portalu za delodajalce v 15 dneh od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom. Dokazilo o poslanem obvestilu je obvezna priloga k vlogi za dodelitev subvencije. 

Delodajalci lahko zaposlenemu, s katerim imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas, odredite delo s skrajšanim delovnim časom v obdobju od 1.6.2020 do 31.12.2020. 

Skrajšani delovni čas pomeni delo vsaj za polovični delovni čas (20 ur na teden). To pomeni, da zaposleni, ki mu je začasno odrejeno delo s skrajšanim delovnim časom, ohrani zaposlitev za polni delovni čas in s tem vse pravice in obveznosti iz delovnega razmerja, kot da bi delal polni delovni čas, razen tistih, ki so drugače urejene z ZIUOOPE.

► Preberite več o subvenciji za skrajšani polni delovni čas (kdo jo lahko uveljavlja, za koga in kako oddate vlogo), za mobilne uporabnike


Obveščanje o odreditvi dela s skrajšanim delovnim časom pred oddajo vloge za pridobitev subvencije

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloObveznost obveščanja o odreditvi dela s skrajšanim delovnim časom pred oddajo vloge

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube