Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Obveznost obveščanja o odreditvi dela s skrajšanim delovnim časom pred oddajo vloge

Vloga bo pravočasno predložena v roku 15 dni od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom, ko zaposleni nastopi takšno delo. Pri tem bodite pozorni na izpolnitev zakonskega pogoja, da nas najkasneje v roku 3 delovnih dni od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom o tem obvestite po elektronski pošti.

Tako določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije (ZIUOOPE), ki je pričel veljati 31. 5. 2020 (Uradni list RS, 80/2020) in omogoča delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa.

Če želite uveljavljati subvencijo za skrajšani polni delovni čas, imate zakonsko obveznost, da nas v 3 delovnih dneh potem, ko odredite takšno delo zaposlenim, o tem obvestite po elektronski pošti na naslov: obvestilacas@ess.gov.si.

Obvestilo naj vsebuje naslednje podatke: 

  • naziv in MŠO delodajalca,
  • število zaposlenih, ki jim je bilo odrejeno delo s skrajšanim delovnim časom, 
  • datum odreditve takšnega dela. 

Omenjeno obvestilo v skenirani obliki priložite vlogi, ki jo oddate elektronsko na našem Portalu za delodajalce v 15 dneh od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom. Dokazilo o poslanem obvestilu je obvezna priloga k vlogi za dodelitev subvencije. 

Delodajalci lahko zaposlenemu, s katerim imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas, odredite delo s skrajšanim delovnim časom v obdobju od 1.6.2020 do 31.12.2020. 

Skrajšani delovni čas pomeni delo vsaj za polovični delovni čas (20 ur na teden). To pomeni, da zaposleni, ki mu je začasno odrejeno delo s skrajšanim delovnim časom, ohrani zaposlitev za polni delovni čas in s tem vse pravice in obveznosti iz delovnega razmerja, kot da bi delal polni delovni čas, razen tistih, ki so drugače urejene z ZIUOOPE.

► Preberite več o subvenciji za skrajšani polni delovni čas (kdo jo lahko uveljavlja, za koga in kako oddate vlogo), za mobilne uporabnike


Obveščanje o odreditvi dela s skrajšanim delovnim časom pred oddajo vloge za pridobitev subvencije

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloObveznost obveščanja o odreditvi dela s skrajšanim delovnim časom pred oddajo vloge

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube