Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Novosti v Zakonu o urejanju trga dela

Spremembe in dopolnitve Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-D), ki so bile v petek, 6.10.2017, objavljene v Uradnem listu RS, začnejo veljati 15. dan po objavi, uporabljati pa se začnejo tri mesece po uveljavitvi zakona.

S tokratno novelo zakona se spreminja možnost prijave delavca, ki je v odpovednem roku, v evidenco iskalcev zaposlitve pri Zavodu ter s tem povezane pravice do denarnega nadomestila za brezposelnost.

Ravno tako zakonske spremembe in dopolnitve prinašajo spodbudo za zaposlovanje nižje in srednje izobraženih prejemnikov denarnega nadomestila za brezposelnost v obdobju upravičenosti do njegovega prejemanja. Pri odločbah glede denarnega nadomestila je predviden nov način vročanja dokumenta – z navadno vročitvijo (kot izjema v splošnem upravnem postopku), ki se začne uporabljati takoj z uveljavitvijo novele zakona.

Odpravlja se možnost volonterskega pripravništva zaradi usposabljanja za samostojno delo na področju vseživljenjske karierne orientacije in posredovanja zaposlitve. Uvajajo se spremembe glede zbiranja in obdelave osebnih podatkov registriranih brezposelnih, ki se vključujejo v ukrepe jamstva za mlade. Opredeljene pa so tudi novosti na področju evidence študentskega dela.

Poglejte si:

UZTD-D

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloNovosti v Zakonu o urejanju trga dela

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube