Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Novo javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih iz vzhodne Slovenije

Danes, 14. februarja, smo objavili javno povabilo, ki delodajalcem znova omogoča, da za nedoločen čas s pomočjo subvencije zaposlijo brezposelne mlade s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji. Subvencija znaša 5.000 evrov.

Z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo pridobili dodatna sredstva v vrednosti 3 milijone EUR za trajno zaposlovanje brezposelnih mladih iz vzhodne kohezijske regije. Sredstva so v celoti zagotovljena iz slovenskega proračuna. 

Tako lahko delodajalci od 20. 2. 2020 od 10:00 znova oddajo ponudbo tudi za trajno zaposlovanje mladih s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji. Ponudbo oddajo v elektronski obliki na našem portalu za delodajalce. Pred prvo uporabo portala se registrirajo. 

Ponudbe na javno povabilo lahko še naprej oddajo tudi delodajalci, ki nameravajo zaposliti mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

Obe javni povabili sta odprti do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31. 3. 2020, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb delodajalcev. Poglejte si seznam občin, razdeljen na vzhodno in zahodno Slovenijo.

V program vključujemo mlade, ki še niso dopolnili 30. leta starosti in so prijavljeni v evidenci brezposelnih. Na javnem povabilu izbrani delodajalci lahko pridobijo subvencijo 5.000 EUR za zaposlitev brezposelnih mladih za nedoločen čas. 

V obdobju med letoma 2017 in 2019 je bilo v programe trajnega zaposlovanja vključenih skoraj 5.200 mladih iz vzhodne in zahodne Slovenije. 
 

Trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji:

Trajno zaposlovanje mladih iz zahodne Slovenije:

Javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloNovo javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih iz vzhodne Slovenije

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube