Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Novi javni povabili za delovni preizkus in usposabljanje na delovnem mestu

Danes, 27. januarja, smo objavili dve novi javni povabili delodajalcem: za usposabljanje na delovnem mestu in za delovni preizkus. Oddaja ponudbe je možna v elektronski obliki od 30. januarja od 10:00.

Na obeh javnih povabilih je na voljo skupaj 6,8 milijona EUR, kar omogoča vključitev predvidoma 4.000 brezposelnih. Vključijo se lahko vsi prijavljeni v evidenci brezposelnih, ne glede na njihovo starost in trajanje brezposelnosti. 

Za izvedbo programov je zagotovljeno financiranje Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.

V okviru javnega povabila Usposabljam.se 2020 se izvajajo trije programi: Usposabljanje na delovnem mestu, Usposabljanje na delovnem mestu – mladi in Usposabljamo lokalno.

V okviru javnega povabila za delovni preizkus 2020 se ravno tako izvajajo trije programi: Delovni preizkus 30plus, Delovni preizkus za mlade in Delovni preizkus.  

Brezposelni z usposabljanjem na delovnem mestu pridobijo in krepijo svoje znanje, veščine in spretnosti za opravljanje dela ter izboljšajo svoje zaposlitvene možnosti, delodajalci pa lahko usposobijo kader, ki ga iščejo in potrebujejo.  

Usposabljanje na delovnem mestu poteka brez delovnega razmerja. Delodajalec vključi brezposelne v delovni proces, kjer pod strokovnim vodstvom mentorja opravljajo naloge, določene v izbranem programu usposabljanja.

Delodajalcem na podlagi ustreznih dokazil povrnemo 732,00 EUR za 3-mesečno usposabljanje, 526,00 EUR, če usposabljanje traja 2 meseca, oziroma stroške zdravniškega pregleda udeleženca, če so delodajalci iz posebej opredeljenih sektorjev SKIS v skladu z javnim povabilom.

Delodajalci lahko z delovnim preizkusom spoznajo brezposelne in jih preizkusijo v svojem delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja. Program traja najmanj 100 ur do največ 1 meseca in poteka pod strokovnim vodstvom mentorja.

Delodajalcem za izveden delovni preizkus za udeleženca povrnemo upravičene stroške v višini 278,00 EUR. Delodajalci iz posebej opredeljenih sektorjev SKIS v skladu z javnim povabilom so upravičeni do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov. 
 

Vabljeni k oddaji ePonudbe

Usposabljanje na delovnem mestu in delovni preizkus potekata pri delodajalcih iz vse Slovenije.

Ponudbe lahko oddajo le elektronsko na našem Portalu za delodajalce.

Obe povabili sta odprti od 30.1.2020 od 10:00 do razdelitve razpoložljivih sredstev, najdlje do 30.12.2020 do 11:59, ko se izteče skrajni rok za oddajo ponudb. 
 

Več informacij za delodajalce:

Novi javni povabili za delodajalce

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloNovi javni povabili za delovni preizkus in usposabljanje na delovnem mestu

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube