Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Naslednji teden Evropski dan delodajalcev 2019

Organizirali bomo vrsto aktivnosti in dogodkov v sodelovanju z združenji delodajalcev, med katerimi velja izpostaviti Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, poslovne zajtrke, organizacijo mednarodne konference o napovedovanju potreb na trgu dela ipd.

V četrtek, 28. novembra, bomo na Zavodu znova organizirali dan, ki bo pretežno posvečen delodajalcem. Z izvedbo aktivnosti se pridružujemo mreži evropskih javnih služb za zaposlovanje, ki ta dan organizirajo z namenom krepitve sodelovanja s tem ključnim partnerjem na trgu dela. Naša tokratna posebnost je, da dogodke in aktivnosti organiziramo v sodelovanju z različnimi delodajalskimi združenji in organizacijami, kot npr. z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Združenjem delodajalcev Slovenije in drugimi.

Tudi letos Evropski dan delodajalcev organiziramo pod okriljem Evropskega tedna poklicnih spretnosti. V okviru  tega tedna se je med 14. in 18. oktobrom  zvrstilo že 1.407 povezanih dogodkov in dejavnosti, s katerimi je kampanja evropskega tedna poklicnih spretnosti dosegla 2,5 milijona ljudi.

Tudi naš Zavod želi na ta dan še bolj okrepiti sodelovanje z delodajalci, spoznati njihove aktualne potrebe ter jim v razmerah, ko primanjkuje ustreznega kadra, v čim večji meri zagotoviti storitve po njihovi meri. Prav zato poleg obiskov na terenu in kariernih dogodkov pripravljamo številne aktivnosti, ki se bodo  28. novembra odvile po vsej Sloveniji. Izpostavljamo naslednje: 

  • z Gospodarsko zbornico Slovenije in ostalimi partnerji sodelujemo pri izvedbi dogodka Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Letos bo dogodek, ki se bo pričel ob 16.30 uri, namenjen tudi brezposelnim osebam in iskalcem zaposlitve. Vabljeni, da obiščete enega izmed  več kot 110 delodajalcev po vsej Sloveniji ter tako spoznate poklice in ljudi, ki delo opravljajo. Zaradi omejenega števila je nujna predhodna prijava prek spletne aplikacije Odkrij svoj talent;
     
  • z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije bomo izvedli 12 poslovnih zajtrkov, na katerih bomo delodajalcem predstavili izbrane vsebine s področja dela Zavoda in iskali priložnosti za še tesnejše sodelovanje. Poslovni zajtrki bodo potekali na območnih obrtno-podjetniških zbornicah, delodajalci pa bodo na dogodkih prisluhnili tematikam s področja storitev pisarn za delodajalce, zaposlovanja tujcev, spoznali aktualne spodbude za zaposlovanje in usposabljanje brezposelnih ipd. Delodajalci bodo sodelavcem Zavoda podali predloge za izboljšanje sodelovanja;
     
  • z Združenjem delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije bomo pripravili seminar za delodajalce z naslovom: »Kako postopati z delavcem po nastanku invalidnosti«. O invalidskih postopkih in kako pravilno ravnati po nastanku invalidnosti delavca je bilo že veliko povedanega, pa vendar se še vedno pojavljajo vprašanja in dileme, katero delovno mesto je za delavca invalida ustrezno, kako komunicirati z organi za ugotavljanje invalidnosti in kaj storiti, če delodajalec ustreznega delovnega mesta za invalida nima;
     
  • Zavod bo v Ljubljani v hotelu Austria Tredn Hotel organiziral  mednarodno konferenco Napovedovanje potreb na trgu dela, kjer bomo spregovorili o vlogi raziskav o potrebah trga dela ter predstavili zadnje rezultate Poklicnega barometra ter Napovednika zaposlovanja.

Lani  je kar 95 %  delodajalcev menilo, da so bili neposredni razgovori s sodelavci Zavoda  na obiskih nadvse koristni, saj so tako bolj neposredno spoznali storitve, ki jih nudimo in razvijamo za delodajalce. Je pa takšen način delovanja koristen tudi za zaposlene na Zavodu, še posebej za sodelavce  v pisarnah za delodajalce, saj tako neposredno spoznajo delovna okolja in poklice, ki se tudi močno spreminjajo.  

               ZRSZ PES
OPZS GZS
ZD ZFS

 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloNaslednji teden Evropski dan delodajalcev 2019

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube